Dansk Byggeri: Sæt flere stærekasser op ved vejarbejde

Der skal flere stærekasser på vejene, lyder det fra byggebranchen.

Fotovognene er ikke nok til at fange fartsyndere. Og slet ikke fartsyndere, der kører for stærkt nær et vejarbejde.

Derfor skal der sættes stærekasser op på alle steder, hvor der bygges og renoveres langs de danske veje. Det mener Danske Anlægsentreprenører, en brancheorganisation under Dansk Byggeri.

- Hastighedsgrænserne ved vejarbejder skal skabe sikkerhed for både arbejderne på stedet og for trafikanterne, siger branchedirektør for Danske Anlægsentreprenører Niels Nielsen. 

Han uddyber:

- De rekordmange bilister, der - på trods af højere bødesatser - er blevet fanget i fartkontrollerne i sommerens løb, har vist, at fotovognene ikke har haft en tilstrækkelig afskrækkende effekt.

Læs også: Politiforbundet afslår hjælp: Fartkontrol er en opgave for politiet - og inden andre

Han retter en kritik mod regeringen, der i deres nye strategi for hastighedskontroller på vejene vil have flere fartkontroller foretaget ved hjælp at fotovogne.

- En væsentlig forskel på kontrol med fotovogne og stærekasser er, at de mobile fotovogne placeres kortvarigt og trafikanternes viden om, at kontrollen kan ske hvor som helst. skal være med til at sikre overholdelsen af hastighederne, mens stærekasserne kan placeres permanent på de farlige strækninger med trafik lyder det i en pressemeddelelse fra Dansk Byggeri.

Derfor skal stærekasserne altså fylde mere i gadebilledet, mener Danske Anlægsentreprenører og Dansk Byggeri. Er du enig?

Dagens Gossip