Danske Spils vilde efterlysning: Hvem vandt 9 millioner for 15 år siden?

En gammel sag om en forsvunden lottomillionær er aldrig blevet opklaret. Dermed venter over ni millioner kroner stadig på deres rette ejer.

For over 15 år siden vandt en heldig dansker hele 9,3 millioner kroner på en lottokupon købt i Sædding i Esbjerg. Det skriver Jydske Vestkysten.

Men da den store gevinst skulle udleveres, meldte vinderen sig aldrig.

Lige siden har Danske Spil efterlyst den mystiske vinder, mens de 9,3 millioner kroner stadig står øremærket formuens rette ejermand.

Kuponen blev indløst i Strandvejens Kiosk i Sædding i starten af 2002, men eftersigende efterlod lottovinderen kuponen ved kassen – uden at få de mange penge udbetalt.

Læs også

Afsløring: Danske mænd med disse navne bliver oftest tynde i toppen

Siden har Danske Spil fået over 200 henvendelser fra borgere, der mener, at kuponen er deres.

- Vi har gennemgået samtlige henvendelse og taget fingeraftryk af kuponen, men vi er ikke nået frem til nogen. Det er smadder ærgerligt, men vi håber stadig, at vinderen dukker op en dag, siger Thea Gade-Rasmussen, kommunikationsrådgiver ved Danske Spil til Jydske Vestkysten.

Èn af de danskere, der påberåber sig retten til de mange penge, er 82-årige Johannes Nielsen.

Den 25. december 2001 købte han nemlig en lottokupon på en tankstation på Sædding Ringvej, som han efterfølgende glemte alt om.

Johannes Nielsen  hævder, at han først i marts 2002 kom i tanke om kuponen, hvorefter han kører til supermarkedet Søstjernen i Sædding sammen med sit barnebarn.

Læs også

Foto af svaner i IKEA-poser går nettet rundt - dette er grunden til det bizarre billede

Det fortæller Johannes Nielsen til Jydske Vestkysten.

Mens barnebarnet venter i bilen, går Johannes Nielsen ind for at indløse sin lottokupon, men ved kassen opstår der forvirring, og da barnebarnet pludselig begynder at græde, forlader bedstefaderen supermarkedet og kører efterfølgende fra stedet uden kuponen.

Først midt i marts bliver sagen om den forsvundne millionær nævnt i flere medier, hvorefter sagen står klar for Johannes, der den dag i dag fortsat ikke er i tvivl om, at den store gevinst er hans.

- Da jeg hører historien, er jeg ikke længere i tvivl. Det er min kupon. Den anden kunde må have været løbet med den, fordi jeg, distraheret af mit barnebarn, sagde, det ikke var min, forklarer Johannes, der lige siden har forsøgt at gøre krav på de 9,3 millioner.

Johannes Nielsen har blandt andet forsøgt at overbevise retten og Danske Spil om, at kuponen er hans, men efter 15 er det endnu ikke lykkes ham.

Den ældre mand har dog ingen planer om at indstille jagten på den lottogevinst, som han hævder, er hans.

Læs også

Keld Heick raser: ‘Det er uartigt’

Af samme grund har han de sidste 15 år brugt omkring 300.000 kroner i advokatudgifter.

- Min hustru har bønfaldt mig om at droppe sagen, men jeg vil fortsætte. Jeg ved, at der er min kupon, og jeg skal nok bevise det, siger han Jydske Vestkysten.

Johannes Nielsen er dog ikke den eneste, der har krævet det store beløb udbetalt.

Danske Spil oplyser, at de blandt andet har fået en henvendelse fra en mand fra Nørrebro i København. 

Han forklarede, at han på det pågældende tidspunkt for kuponens indløsning havde ville drille sin kone til en fest ved at ligge en lottekupons under hendes stol.

Men eftersom kuponen siden forsvandt, og eftersom der havde været gæster fra Esbjerg til festen, ja, så måtte det jo være en af de esbjergenserne, der havde indleveret hans vinderkupon.

Har man afgørende beviser for, at man er vinderkuponens rette ejermand, så udbetaler Danske Spil fortsat genre de 9,3 millioner.

Læs også: Sjællandsk ægtepar vandt 6.000 kroner i Lotto: Da de tjekkede tekst-tv, gik fejlen med det samme op for dem

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip