Danske tandlæger varsler: Næste år bliver det dyrere at få ordnet bisserne

Danske Regioner og tandlægerne er i åben konflikt om penge til tandlægerne. Regningen lander i sidste ende hos patienterne, advarer tandlægerne.

Når du sætter dig godt til rette i tandlægestolen, så kan du fremover se frem til flere smerter. 

Ikke som følge af din tandlægebehandling, men når du skal betale den efterfølgende regning. 

For næste år kan det blive væsentligt dyrere at gå til tandlægen, skriver dr.dk

Tandlægerne er i øjeblikket ved at forhandle med Danske Regioner om tandlægernes tilskud. 

Læs også

Konservative presser på: Nu skal burkaen forbydes

De to parter kan nemlig ikke blive enige om, hvor mange penge tandlægerne skal have i offentligt tilskud, når patienter skal have fyldt huller i tænderne, renset bisserne eller hevet en visdomstand ud. 

De seneste år har tandlægerne brugt flere penge, end regionerne har afsat, og derfor har Danske Regioner nu smækket pengekassen i. 

- Enten skal tandlægerne gå ned i honorar, eller også skal patienterne betale noget mere. Og vi føler allerede, at vi har betalt rigeligt i form af øgede administrative omkostninger til at få indført de nye nationale kliniske retningslinjer, siger formand for Tandlægeforeningens klinikejere, Thorben Schønwald til dr.dk. 

Men at patienterne skal have flere penge op ad lommen er helt klart udelukket, lyder det fra Danske Regioner, der mener, at tandlægerne overbehandler patienterne for at score flere penge i tilskud. 

Læs også

Vil du have et pænere smil? Ny forskning afslører at kokosolie bleger din tænder

- Jeg tror, at der sker nogle uhensigtsmæssigheder i den måde, som patienterne bliver behandlet på. Vi har lavet aftaler med tandlægeforeningen, og dem forventer vi, at tandlægerne overholder. Det gælder både i forhold til udgifter og den måde, de arbejder med patienterne på, siger næstformand i Danske Regioner, Stephanie Lose (V) til dr.dk. 

Forhandlingerne mellem de to parter begynder i næste uge. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip