Debat: Cyklister skal køre med hjelm - ellers koster det 1500 kroner i bøde

1500 kroner i bøde for at køre uden hjelm. Er du enig? Foto: Polfoto

Det kan ikke være rigtigt, at cyklister skal risikere liv og lemmer, når de kører rundt uden cykelhjelm på, mener en debattør, der foreslår en klækkelig bødestraf til cyklister uden hjelm.

Hvis du tager cyklen på arbejde, husker du så at tage dine forholdsregler? At give tegn på cykelstien, køre i venstre side og have hjelm på? 

Det sidste kniber for mange, der bruger cyklen til at komme til og fra arbejde, men det bør slet ikke være frivilligt at kunne fravælge cykelhjelmen, mener bestyrelsesformand Jens Munch-Hansen, der har skrevet et debatindlæg i Berlingske. 

- Gør øjeblikkeligt cykelhjelmen lovpligtig og fastsæt en bøde på 1.500 kroner, hver gang en cyklist bliver taget i at køre uden, lyder det kontante forslag i debatindlægget. 

Jens Munch-Hansen mener, at politikerne ikke har tør tage ansvar og gøre det til et lovkrav at bære cykelhjelm, selvom mange cyklister kunne undgå et besøg på skadestuen, hvis cykelhjelmen blev lovpligtig.  

Læs også

Liberal Alliance siger nej til burkaforbud: 'Så får kvinderne ikke lov til at forlade hjemmet'

- Fakta er, at i 2010 kom mere end 3.000 personer på skadestuen som følge af hoved- og halslæsioner. Heraf havde 1.500 hjerne- og kranieskader. Det tal er sikkert steget i takt med de flere cyklister. Mange bliver aldrig raske og må se deres liv ødelagt. Cykelhjelmen reducerer risikoen for hovedskader med ca. 50 procent lyder det fra Jens Munch-Hansen.     

Han påpeger også, at mange forældre undgår skænderier om ødelagte frisurer og hjelme, der ikke er ‘cool’, hvis loven var anderledes.

Jens Munch-Hansen mener, at budskabet om cykelhjelme er blevet kørt ud på et sidespor til fordel for andre vigtige forhold, når det kommer til trafiksikkerhed. 

Læs også

20-årig kvinde jagtet af fedladen mand med gysermaske i Hillerød: 'Kom tilbage, din møgso'

Han nævner en video fra Rådet for Sikker Trafik, der viser en kvinde, der ikke ser sig for i et kryds og bliver kørt ned. 

- Budskabet fra Sikker trafik er, at lidt mere opmærksomhed ville have reddet hendes liv - et super relevant budskab i en tid, hvor mange cyklister både sms’er og bladrer i deres telefon, mens de kører på cykel. Men man tænker alligevel, at en hjelm med stor sandsynlighed kunne have reddet hendes liv.

Se selv videoen fra Rådet for Sikker Trafik her 

Deltag i debatten på Facebook: Bør cykelhjelme være lovpligtige?

Kvinde tager to piger med på McDonald's - deres underlige reaktion får straks alarmklokkerne til at ringe

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip