DF vil tage statsborgerskab fra bandemedlemmer – også selvom de ikke har begået kriminalitet

Dansk Folkeparti rejser nu et kontroversielt forslag og kræver, at Danmark for fremtiden skal kunne fratage bandemedlemmer deres statsborgerskab.

Både landets domstole, lovgivningen samt regeringen har fejlet i kampen mod bandekriminalitet.

Det mener Dansk Folkeparti, der erklærer sig helt enige med Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, der for nylig har anklaget regeringen for passivitet i forbindelse bekæmpelse af det stigende antal bandekonflikter, som har fundet sted flere steder i landet.

Det skriver Ritzau.

Af samme grund forlanger Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen, at både justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) kommer på banen og sætter en stopper for banderen.

Selv har Dansk Folkeparti et radikal løsningsforslag, der skal bekæmpe de kriminelle bander, der ifølge Martin Henriksen i høj grad består af indvandrere.

- Vi vil gerne kigge på et forbud mod indvandrerbander, så alene det at være tilknyttet en bande kan straffes med for eksempel udvisning, forklarer han.

Står det til Dansk Folkeparti, er det altså ikke nødvendigt at kunne bevises, at et bandemedlem har begået kriminalitet, før en udvisning kan komme på tale.

Læs også

Midtjysk families hus brændte ned: Nu advarer myndighederne mod farlige iPad-opladere

I stedet skal alene det at være tilknyttet en bande, være ulovligt, forklarer Martin Henriksen.

- Og vi vil også gerne kigge på muligheden for at fratage statsborgerskab, hvis man bliver dømt for kriminalitet, der er relateret til bandeaktiviteter, forklarer han yderligere.

I dag er det muligt at fratage statsborgerskabet fra personer, der dømmes i terrorrelaterede sager – en lov som Martin Henriksen nu vil have udvidet til bandeaktiviteter.

Samtidig ønsker Dansk Folkeparti, at justitsministeren justitsministeren sætter militæret ind til at aflaste politiet.

Militæret bør ifølge DF overtage bevogtning af terrormål, så politiet får frigjort ressourcer til at bekæmpe bander, mener DF.

Læs også: Radikale vil droppe grænsekontrollen: 'Der er brug for de danske betjente i skudplagede byer'

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip