Dronning Margrethe afslører, hvornår Frederik må overtage tronen

Dronning Margrethe fortsætter som dronning, indtil hun ikke er her længere.

Kronprins Frederik kommer formentlig til at vente i lang tid endnu. Dronning Margrethe agter ikke at træde ned fra tronen, før hun 'ikke er her længere'.

Dronning Margrethe har i et interview med det tyske medie Der Spiegel løftet sløret for, hvornår hun forventer at overlade tronen til sin ældeste søn, skriver mx.dk.

Dronningen er i Tyskland for at deltage i en gudstjeneste i forbindelse med en genåbning af slotskirken i Wittenberg, og i den forbindelse fik Der Spiegel den danske monark til at sætte ord på sine planer for fremtiden.

I interviewet fortæller hun, at hun ikke har tænkt sig at abdicere fra tronen før tid. Der kan derfor gå mange år, før 47-årige kronprins Frederik stryger til tops i det royale hierarki.

- Han bliver konge, når jeg ikke er her længere, svarer dronning Margrethe på spørgsmålet om, hvornår hun har tænkt sig at træde tilbage.

Læs også

Pludseligt og voldsomt vægttab: Kiloene rasler af Prins Henrik

Danmarks 76-årige dronning tilføjer desuden, at hun ser det som en styrke, at kronprinsen skal overtage tronen efter en kvinde - ligesom at det var en fordel for hende, at hun skulle tage over for en mand.

- Jeg tror bestemt, det er lettere for en kvinde, der kommer efter en mandlig monark, som det var tilfældet for mig. Der var ikke nogen rollemodel, jeg skulle vejes op imod. Det stod klart fra begyndelsen, at mange ting ville være anderledes, og det hjalp. Og jeg håber, at den samme ting vil hjælpe min søn, kronprins Frederik, når han bliver konge engang, tilføjer majestæten.

Bør dronning Margrethe abdicere før tid? Deltag i debatten på Facebook.

Dagens Gossip