Efter tvungen aflivning af Frigg og Marley: Nu skal ejerne betale gigantregning på 240.000 kroner

Skrevet af Marie Vang

20/12/2017
Frigg og Marleys ejere har modtaget gigantregning fra politiet.
Frigg og Marleys ejere har modtaget gigantregning fra politiet.
De to fynske hundeejere Anders Bruun og Søren Bruun måtte tirsdag den syvende november tage afsked med deres to hunde Frigg og Marley.

Dagens topnyheder

Nu har de to tidligere hundeejere modtaget en gigantregning på hele 240.000 kroner for hundenes tvungne ophold på pension. Hundene opholdt sig på pension, mens retten afgjorde sagen. Det oplyser BT.

Sagen stod på i tre år og to måneder. Hundene blev afhentet og konfiskeret af Fyns Politi tilbage i septemter 2014.

Det skete efter, at ejernes nabo havde henvendt sig til politiet og anmeldt Frigg og Marley som værende blandt de 13 hunderacer, der i 2010 blev gjort ulovlige i Danmark efter den nye hundelov trådte i kraft.

Selvom de to hundeejere hele tiden har fastholdt, at der ikke er ulovlig arvemasse i Frigg og Marley, lykkedes det dem ikke at overbevise Højeste Retten tilbage i November.

Mareridtet er dog ikke slut for Anders og Søren Bruun endnu. I en regning beder Fyns Politi nu de to tidligere hundeejere tilbagebetale hele 240.000 kroner for et tvungent pensionsophold.

Pensionsopholdet var bestemt ikke ejernes eget ønske, hvorfor formanden for Foreningen Fair Dog, Charlotte Andersson, nu raser over den enorme regning. Hun kalder blandt andet politiets økonomiske krav for vanvittigt og absurd:

- Det er jo helt absurd. Der står i Højesterets afgørelse, at ingen af parterne skal betale sagsomkostninger til nogen anden part eller til statskassen, da der er lagt vægt på sagens karakter og vidtrækkende betydning. Og det giver heller ikke det mindste mening, at når politiet oven i købet selv har trukket sagen i langdrag – og dermed også Frigg og Marleys tvungne ophold på hundepension – så sender de bare en tilsvarende større regning afsted til ejerne. Det er dybt urimeligt, fortæller Charlotte Andersson til BT.

På trods af den store regning er Anders Bruun alligevel glad for, at de kæmpede så hårdt for sagen, da det er en enormt vigtig principsag for alle muskelhundeejere:

- Det var hårdt, og jeg er selvfølgelig ked af, at sagen endte, som den gjorde. Men selv om vi nu har fået en stor regning oven i, så er jeg alligevel glad for, at vi kæmpede kampen. Det har jo hele vejen igennem været en principsag, og jeg tror på, at med al den debat, der har været om hundeloven på grund af sagen, så vil det på sigt være med til at skubbe på, at lovgivningen bliver ændret, fortæller Anders Bruun.

31-årige Anders Bruun oplyser endvidere, at de to endnu ikke har besluttet, om de vil klage over politiets krav. Han selv er studerende og er derfor langt fra i besiddelse af så mange penge:

- Så må det blive noget med 150 kroner om måneden, og så må det jo fortsætte, indtil jeg bliver meget, meget gammel, forklarer Anders Bruun om sine muligheder for at betale gigantregningen.

Hver især skal de betale 119.939,50 kroner. Fristen for indsigelse mod kravet er den 1. januar 2018.

Læs også: Retten har talt: De to hunde Frigg og Marley skal aflives