Egtvedpigens dragt kommer til Vejle

På lørdag fremviser VejleMuseerne den nye kopi af Egtvedpigens dragt på Kulturmuseet Spinderihallerne. Det sker klokken 14.

Halvanden kilometer håndspundet garn og 215 arbejdstimer er der gået til at fremstille den nye håndlavede uldbluse og snørenederdel, som VejleMuseerne viser frem sammen med en ny kopi af Egtvedpigens bæltespænde, som oprindeligt var i bronze.

De to tekstilarkæologer Ida Demant og Anne Batzer fra Sagnlandet Lejre, som har lavet dragten, er med til præsentationen for at fortælle om arbejdet. De vil blandt andet vise forskellige materialer og demonstrere nogle af arbejdsprocesserne.

- Vi glæder os fantastisk meget til at vise den nye kopi frem, for uden den er udstillingen om Egtvedpigen ikke komplet, og man skal huske, at hun er et af Nordeuropas bedste bronzealderfund, som fortæller en stærk historie om, hvordan mennesker levede og døde her på vores egn i bronzealderen for over 3.000 år siden, siger Louise Felding, VejleMuseernes arkæolog med speciale i bronzealderen.

Dragten kommer i de næste måneder til at ligge udstillet i Kulturmuseet Spinderihallerne, indtil udstillingen ved Egtvedpigens Grav åbner til påske.

Til den tid bliver dragt og spænde lagt endeligt på plads i en særligt fremstillet montre på det sted, hvor Egtvedpigen vandrede omkring i landskabet i år 1.370 før vor tidsregning, og hvor hun blev stedt til hvile i en gravhøj med skind omkring sig og en krukke med en drik ved sine fødder.

Den oprindelige kopi af Egtvedpigens dragt blev stjålet fra udstillingen i Egtved i september 2012 og er aldrig blevet fundet. Det originale bronzealderfund ligger sikkert bag lås og slå på Nationalmuseet i København.

Det er gratis at deltage i arrangementet på lørdag klokken 14.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip