Eva Kjer Hansens politiske fremtid afgøres i aften: Konservative indkalder til pressemøde

| Skrevet af Ritzau den 23. februar 2016 - 19:37
Polfoto.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens politiske fremtid bliver formentlig afgjort klokken 20.

De Konservative har indkaldt til pressemøde klokken 20 i Fællessalen på Christiansborg. Partiet vil informere om sin holdning til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), som partiet mener har misinformeret om tal for landbrugspakken.

Der er forlydender om, at partiet vil udtrykke mistillid til ministeren, men det er ikke bekræftet.

Under et tre timer langt samråd tirsdag eftermiddag har både støttepartiet og den samlede opposition afkrævet ministeren svar på de omdiskuterede beregninger bag regeringens fødevare- og landbrugspakke. En pakke, som blå blok - inklusiv De Konservative - indgik aftale om før jul.

- Jeg skal nok sige mere senere. Jeg er skuffet over, at ministeren ikke vil erkende, at der er lagt nogle tal frem, som ikke er retvisende, sagde landbrugsordfører Rasmus Jarlov (K) efter samrådet.

Eva Kjer Hansen fastholdt efter samrådet, at hun ikke har vildledt Folketinget om miljøeffekterne i pakken.

- Jeg har jo lagt alt åbent frem, sendt rapporter og notater til Folketinget, så Folketinget har kunnet følge med i forudsætninger bag de politiske beslutninger, vi har truffet. Det står jeg fuldt ud på mål for, sagde hun.

Under samrådet konstaterede De Konservatives miljøordfører, Mette Abildgaard, på Twitter, at ministeren "slet ikke" svarede på hendes spørgsmål:

- Ufatteligt at være så arrogant, når syv førende forskere undsiger ens regnemetode.

/ritzau/

Deltag i debatten

 

Politik

26. maj 2016

Løkke peger på tre udfordringer i dansk økonomi, som skal løses med 2025-plan for at frigive penge.

Sundhed

26. maj 2016

En våd aften i byen sluttede tragisk, efter en ung mand havde drukket 75 shots til lyden af en jublende gruppe, der så på.

Advarsler

God karma