Femte uge i streg med under 100 asylansøgere

Den seneste uge er der registreret 62 asylansøgere. Det viser en opgørelse fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet. Af de 62 asylansøgere er otte fra Syrien.

Det ugentlige asyltal er baseret på registreringer i politiets system, Polsas. Tallene er foreløbige og forbundet med usikkerhed, da der løbende sker efterretninger.

Efter 33 uger med grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse har asyltallet dermed rundet 4700. Til sammenligning ankom der hele sidste år cirka 21.000 asylansøgere.

Siden marts har det ugentlige asyltal ligget stabilt på cirka 50 til 130 - med lidt flere uger under 100 end uger med over 100 asylansøgere. I årets første uge ankom der derimod 642 asylansøgere.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har meddelt, at regeringen barsler med initiativer, der skal nedbringe asyltallet yderligere. Det bliver en del af regeringens 2025-plan, som fremlægges i slutningen af august.

- Vi skal have asyltallet længere ned, end der hvor det er nu. Det er også min vurdering, at vi er i stand til at foretage flere opstramninger inden for konventionerne, sagde Løkke i forbindelse med Venstres sommergruppemøde 12. august.

Løkke ville ikke løfte sløret for, hvilke stramninger regeringen barsler med. Men i slutningen af august fremlægger han 2025-planen, og den vil blandt andet indeholde opstramninger af opholdsvilkårene og flere hjemsendelser.

Danmark indførte 4. januar midlertidig grænsekontrol. Den er siden blevet forlænget syv gange - og løber indtil videre frem til 12. november.

/ritzau/

Dagens Gossip