Hærværksmænd smider grisehoved og hælder blod ud på muslimsk gravsted

Genrefoto: Polfoto/Ivan Riordan Boll

Igen er den muslimske gravplads i Brøndby blevet udsat for hærværk. Vandalerne gik efter den dræbte graven for Omar El-Hussein - der stod bag angrebet på Krudttønden og den jødiske Synagoge i 2015 - men tog tilsyneladende fejl af gravene.

I sidste uge hældte ukendte gerningsmænd en blodlignende væske ud på en grav på den muslimske gravplads i Brøndby og efterlod hovedet fra et svin oven på den.

Københavns Politi har modtaget anmeldelse om gravskændingen og efterforsker sagen, skriver Jyllands-Posten. 

Hærværket blev opdaget og anmeldt fredag formiddag, hvor nogen på gravpladsen opdagede grisehovedet. På billeder af vandalismen, der er delt på nettet, og i en mail sendt til danske medier påstår de ukendte gerningsmænd, at gravstedet tilhører Omar El-Hussein.

Det lader dog til, at gerningsmændene har taget fejl af gravstederne. Ifølge Københavns Vestegns Politi tilhører graven en ældre mand, der blev født i 1946.

Billeder af gravskændingen blev lagt på nettet mandag. På dem ser man ifølge Jyllands-Posten jorden rundt om en grav, som er strøet med små dannebrogsflag og et håndskrevet skilt.

Læs også

Par handlede ind for 25.000 kroner i Ikea – for en anden mands penge

- Her ligger terroristen Omar Hamid El-Hussein. Allah tilgav dig aldrig, det gør Danmark heller ikke, står der på det.

I mailen til danske medier kalder hærværksmændene sig for “Modstandsgruppen Monokultur er fredelig kultur”. De tilføjer, at “Omar ligger nu som han har redt”.

Personalet på gravpladsen var hurtige til at rydde op efter vandaliseringen. Derfor er muligheden for at finde spor begrænset.

Det er ikke første gang, den muslimske gravplads i Brøndby er blevet udsat for hærværk. I juni 2015 væltede ukendte gerningsmænd 50 gravsten, og nogle blev knust.

Læs også

Politiet jagter voldsmand: Slog på mor og baby og stak af

Politiet hører gerne fra vidner, der har set eller hørt noget i området, som kan hjælpe med opklaringen. Politiet kan kontaktes på telefonnummer 114.

Dagens Gossip