Her er grunden til Disney Sjov skal droppes

Disney Sjov har i flere generationer været et hit blandt børn. Screenshot: YouTube.

Kvaliteten lever ikke op til seernes høje forventninger, og det bør blive enden på den 24 år lange tradition med Disney Sjov, lyder kritikken.

Fredag aften er lig med Disney Sjov og slik, hvis du spørger de fleste børn og deres forældre. En tradition, som mange børn meget nødig vil give afkald på. Men sådan burde det ikke være, hvis det står til journalist på Politiken, Birgitte Kjær, der har skrevet en klumme om, hvorfor Disney Sjov burde pilles af sendefladen og erstattes med kvalitetstegnefilm.

Disney Sjov med klassikere som Micky Mouse, Bubbu Bjørnene og Luftens helte har i 24 år været en fast del af DR’s programflade. Men de danske børn bør ikke stille sig tilfreds med tegneserieudvalget, som er af alt for lav kvalitet, ifølge journalisten.

Læs også

Veganer-mor giver kun sin 5-årig datter rå frugt og grøntsager at spise: Hun elsker det

- Hvis man tager sig tid til at slå sig ned i sofaen og kigge med, vil man opdage, at de yngste seere opfostres med fladt tegnede og opkørt hysteriske tegnefilm med bedaget indhold, skriver Birgitte Kjær og tilføjer:

- Så kan vi ikke gøre det lidt bedre? Kan vi ikke, DR? Hvorfor skal de små ikke have kvalitet og variation i stedet for tegnefilm tegnet i 1990' erne til tv? Hvorfor ikke give dem det bedste fra Japan? Det bedste fra Sydafrika? Det bedste fra Sverige og Frankrig?

Den slags kritik har Metroxpress før konfronteret tv-kanalen med. DR oplever, at seerne er ganske tilfredse med Disney Sjov i sin nuværende form, men hver gang DR prøver noget nyt med Disney Sjov, reagerer seerne med utilfredshed.

Læs også

Ulykkelig 7-årig dreng mister sin Lego-figur og skriver til kundeservice: Svaret har fået nettet til at smelte

- Hver gang der er ændringer i programmet, kommer der reaktioner, og fordi det er en tradition, har folk nogle meget stærke følelser forbundet med programmet. Næsten alle nye serier, der har været, er der blevet klaget over i starten, og mange af dem er blevet klassikere, har Jacob Stegelmann, der sidder på Disney-redaktionen hos DR, forklaret til Metroxpress.

Men den køber Birgitte Kjær ikke, der har følgende kommentar til folkene bag Disney Sjov: 

- Kom nu, DR, det kan I gøre bedre.

Dagens Gossip