Hospital skal spare 25 millioner: Julefrokost for de ansatte aflyst

Et hospital har valgt at spare de ansattes julefrokost væk for at kunne skaffet 25 millioner.

Det er i den grad sparetider på Sjællands Universitetshospital.

Hospitalet mangler 25 millioner kroner, der skal skaffes indenfor de næste tre måneder, og derfor har man allerede indført ansættelsesstop, ligesom der heller må ikke købes nyt inventar.

Nu er turen også kommet til den årlige julefrokost, som universitetshospital har valgt at spare væk.

Det skriver Dagbladet Køge.

Ansættelsesstoppet blev indført 12. september, og i hovedreglen må der heller ikke bruges vikarer, ligesom de fastansatte heller ikke må dække huller i vagtplanen ved frivilligt ekstraarbejde.

Læs også

Vægttab uden motion: Nye slankepiller skal mindske risikoen for diabetes

Det er heller ikke længere muligt for de ansatte at deltage i konferencer og kurser, da disse også er blevet skåret væk som en del af spareøvelsen.

De kraftige besparelser møder dog stor modstand blandt de ansatte, der føler, at de økonomiske problemer særligt rammer dem.

- Dem, der sørger for, at hele huset kører rundt, bliver straffet mest, siger Susann Carlsen, sygeplejerskernes fællestillidsrepræsentant i Køge til Dagbladet Køge.

Hun fortæller, at alt åndede fred så sent som i sommerferien, hvor de ansatte var lykkeligt uvidende om de kommende besparelser.

Læs også

Politi jagter usoigneret mand: Forsøgte at voldtage 11-årig pige ved højlys dag

- I slutningen af august får vi så lige pludseligt at vide, at økonomien er helt hen i vejret, og de planlagte lønforhandlinger skal aflyses, fortæller Susann Carlsen.

Hos hospitalets ledelse forsikre direktøren for Sjællands Universitetshospital, Henrik Villadsen, at akutte og kræftsyge patienter fortsat bil blive behandlet hurtigt og sikkert i Roskilde og Køge:

- Patienterne kommer ikke til at mærke det, vores stramme økonomiske kurs skal ikke gå ud over servicen for den enkelte, men der kan komme længere ventetid på elektive (planlagte, red.) operationer, forklarer Henrik Villadsen tildagbladet.

Læs også: Nu skal udlændinge betale for at køre på danske veje

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip