København tager tungt våben i brug mod ensomhed blandt ældre: Babyer

Når nybagte forældre i København får besøg af sundhedsplejersken, bliver de spurgt, om de kunne tænke sig at komme på besøg på et plejehjem.

Årsagen er, at en ny baby-besøgsordning skal skabe liv og glæde på kommunens ældrecentre.

- For de ældre er det noget af det mest livsbekræftende, når der kommer børn på besøg. Vi har allerede gode erfaringer med lokale samarbejder mellem plejehjem og daginstitutioner eller folkeskoler, og jeg er sikker på, at det bliver en succes, når de yngste borgere nu også kommer på plejehjemsbesøg, siger Ninna Thomsen, sundheds- og omsorgsborgmester i København.

Når sundhedsplejersken kommer på besøg hos nybagte forældre i Københavns Kommune, vil forældrene modtage en invitation til at besøge et af byens plejehjem, der har tilmeldt sig besøgsbabyordningen.

En af de forældre, som har valgt at indgå i ordningen, er Signe Sørensen. Hun er mor til Ella på et år. Kort før sommerferien besøgte hun Møllehuset på Nørrebro.

(Artiklen fortsætter under billedet)

På billedet ses beboer på Møllehuset Ida Mikkelsen, mor Signe Sørensen og hendes baby Ella. Foto: Københavns Kommune

- Det var meget rørende og hele besøget værd at opleve den glæde, det skaber hos de ældre at komme på besøg med Ella. Ellas glæde ved besøget var heller ikke til at tage fejl af. Hun smilede og grinte, mens de ældre lavede sjov med hende, siger Signe Sørensen.

Læs også: Vanvittigt vægttab: Så mange kilo har Amalie tabt på bare en måned

Ordningen blev vedtaget i april og trådte i kraft denne sommer.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip