Københavns Universitet leder efter ny rektor i udlandet

Københavns Universitet skal i begyndelsen af næste år have ny rektor, og bestyrelsen leder ikke blot efter den nuværende rektor Ralf Hemmingsens efterfølger i Danmark.

Universitet har slået stillingen op internationalt, så ansøgerfeltet bliver så bredt som muligt, skriver Københavns Universitet i en pressemeddelelse.

Ralf Hemmingsen har siddet i rektorstolen i næsten tolv år og stopper i slutningen af februar næste år.

Formanden for bestyrelsen, Nils Strandberg Pedersen, mener, at den afgående rektor efterlader sig universitet, han kan være stolt af.

- Ralf Hemmingsen har stået i spidsen i en periode, hvor universitetet har udviklet sig så markant som internationalt orienteret forsknings- og uddannelsesinstitution, at vi nu er et af Europas førende universiteter, siger Nils Strandberg Pedersen.

- Bestyrelsen vil gerne udtrykke sin store anerkendelse for det arbejde Ralf Hemmingsen har ydet for forskning og uddannelse i Danmark.

Hver fjerde forsker på universitetet kommer nu fra udlandet, og 6000 studerende har international baggrund.

Når Ralf Hemmingsen stopper som rektor, fortsætter han som professor i psykiatri ved Institut for Klinisk Medicin. Den stilling bestred han også indtil ansættelsen som dekan i 2002 og rektor i 2005.

Ansøgningsfristen til at blive Københavns Universitet er 25. september.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip