Kommentator: Tidsånden er med Nye Borgerlige

Den store efterspørgsel på stram udlændingepolitik er årsag til Nye Borgerliges succes, siger kommentator.

Partiet Nye borgerlige tilbyder en vare, som ikke findes på Christiansborg i øjeblikket.

Sådan lyder vurderingen fra Jarl Cordua, som er politisk kommentator. Han er desuden radiovært på Radio24syv og erklæret liberal.

- Tidsånden er med den agenda, som Nye Borgerlige slår på. I hvert fald forstået på den måde, at en stram udlændingepolitik er noget, der er stor efterspørgsel på. Det kan man jo blandt andet se på Dansk Folkepartis sidste valgresultat, siger Jarl Cordua.

Nye Borgerlige har onsdag samlet mere end 20.100 godkendte vælgererklæringer, og det nye højrefløjsparti er dermed klar til folketingsvalg, oplyser TV2.

Nye Borgerlige placerer sig på den absolutte højrefløj, hvor de ifølge Jarl Cordua kombinerer en udlændingepolitik til højre for Dansk Folkeparti og en fordelingspolitik til højre for Liberal Alliance.

- Det er så spørgsmålet, om der er et vælgermarked og et vælgersegment til at kombinere de to ting. Sandsynligheden taler for det, siger Jarl Cordua.

Blandt Nye Borgerliges mærkesager er et asylstop, at retten til offentlig forsørgelse knyttes til det danske statsborgerskab, og at kriminelle udlændinge udvises efter første dom.

/ritzau/

Dagens Gossip