Kommune vil tvinge fattige til at flytte sammen i bofællesskaber

Et enigt byråd i Helsingør Kommune har indført muligheden for, at kommunens fattige kan flytte sammen i bofællesskaber. God ide, mener nogle, mens kritikere kalder det fattigmandskollegier.

Helsingør byråd mener, de har fået en god ide:

Da der mangler billige boliger i kommunen, skal kommunens fattigste i stedet have muligheden for at flytte sammen i bofællesskaber og derved spare penge, skriver Avisen.dk.  

Borgere, der mangler et hjem, eller som må gå fra hus og hjem på grund af eksmepelvis det nye kontanthjælpsloft, kan dermed spare penge ved at flytte sammen, er tanken bag forslaget, der ifølge Henrik Møller, politisk ordfører i Socialdemokraterne, er vedtaget af et enigt byråd.

- Vi har en generel udfordring i samfundet. Det er, at de allerfattigeste ikke har råd til at betale deres husleje, siger han til Avisen.dk.

Forslaget blev først udformet for at imødegå problemer med boliger til 160 flygtninge, men nu hvor 587 andre borgere rammes af kontanthjælpsloftet kan det ligeså vel være et tilbud til dem, mener byrådet.

Tilbuddet er en midlertidig løsning til dem, der har brug for hjælp til at finde bolig, men det skal ikke løse kontanthjælpsloftets problemer, understreger politikeren om forslaget. 

Ideen møder opbakning fra Rådet for Socialt Udsatte, men også kritik fra blandt andre arbejdsmarkedsforsker ved Roskilde Universitet, Bent Greve. Han kalder tilbudet for fattigmandskollegier.

Hvad mener du: Er det en god løsning på boligproblemerne, der også er at finde i andre kommuner, eller er der reelt tale om at indføre et “fattigmandskollegie”?

Læs også: Kontanthjælpsloft rammer syge danskere: 'Det er politisk makværk’

 

Dagens Gossip