Kynisk hundetræning på Amager: Ejere lader muskelhunde skambide skrækslagne får

Naturområdet bliver misbrugt af hundeejere, der træner deres muskelhunde ved at lade dem jagte de andre dyr. Dyrevenner har måtte foretage en akut aflivning af et får, der var blevet bidt i struben og snuden af en aggressive hund.

Der er masser af muligheder for at få frisk luft og mærke de forskellige årstider ved Naturcenter Amager, der også er en yndet destination for daginstitutioner, da børn her har mulighed for at opleve flere dyr.

Naturområdet i København er nu også blevet et populært rejsemål for flere hundejere, der udknytter området til at udøve en grov og kynisk form for sport med deres kæledyr.

TV2 Lorry skriver, at to får er blevet skambidt af løsslupne muskelhunde - øjensynligt fordi det behager de stærke hundes ejermænd.

Læs også

Hundeejer har givet sin bullterrier fem tatoveringer i ansigtet: 'Det beskytter min hund'

- Det er mit indtryk, at det her gøres bevidst, fordi nogle synes, at potentialet i de her kamphunde skal forløses. Hundene er jo lavet til aktion, så ejerne mener åbenbart, at de skal have lov til at gøre skade på sagesløse husdyr, fortæller naturvejleder Jes Aagard til TV 2 Lorry.

Den 29. september måtte naturvejledere foretage en akut aflivning af et får, da dyret var blevet bidt i struben og snuden, og i sidste uge var den så gal igen.

Torsdag fik øjenvidner øje på to mænd, der slap en muskelhund løs ud i det grønne område.

Foto: Facebook

Flere får blev jagtet af den vilde hund, der endte med at bide et af dyrene i hovedet, og fåret måtte efterfølgende lade sig behandle af penicillin.

Hos Naturcenter Amager er man dybt foraregede over episoderne.

- Det ene bid var så kraftigt, at kraniet blev knust på fåret, fortæller Jes Aagaard til TV 2 Lorry, der opfordrer offentligheden til at øje med løse og aggressive hunde.

Foto: Facebook

Facebook truer skovfoged og medejer af fårene Sven Norup med at skyde de hunde, der løber rundt blandt de uldklædte og sårbare skabninger.

- Fåregræsserlauget der ejer fårene har tænkt sig, at benytte sig af muligheden for, at skyde hunde der angriber fårene. Spred rygtet, skriver skovfogeden på det sociale medie.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip