Løkkes klimafond ansætter folk uden at vide det

Skrevet af admin

08/04/2014

Dagens topnyheder

Den danskstøttede klimaorganisation Global Green Growth Institute (GGGI), hvor Lars Løkke Rasmussen (V) er formand, har ikke styr på, hvem den hyrer.

Det fremgår af et dokument fra Norad, det norske svar på Danida, som Information har fået aktindsigt i.

I dokumentet, der er dateret 31. maj 2013, kommenterer Norad på GGGI's samarbejde med et britisk rekrutteringsfirma.

- Denne ordning er organiseret noget originalt, selskabet har rekrutteret og ansat personer for GGGI, uden at personaleafdelingen i GGGI har været klar over dette, skriver Norad.

- Sidstnævnte virker ikke særlig hensigtsmæssigt, og der kan stilles spørgsmål ved, hvordan dette er muligt.

Christian Bjørnskov, der er professor ved Aarhus Universitet og ekspert i udviklingsøkonomi, har fulgt GGGI-sagen tæt, og han er målløs over den nye sag.

- Jeg ved ærligt talt snart ikke, hvad jeg skal tænke. Jeg har ikke set noget lignende før. De har åbenbart ikke hånd i hanke med, hvem de ansætter og hvordan, siger Christian Bjørnskov til Information.

Ifølge ham er det desuden ikke almindeligt, at bistandsstøttede organisationer benytter sig af headhuntere, når det drejer sig om at hyre menige projektmedarbejdere, som det er tilfældet her.

Men ordningen er formentlig et udslag af, at GGGI ikke selv har kapaciteten til at håndtere ansættelser, vurderer han.

At GGGI ikke har styr på ansættelserne, er ikke det eneste.

I dokumentet, som Information har fået aktindsigt i, hæfter Norad sig ved, at økonomien i samarbejdet med rekrutteringsfirmaet ikke sådan lige er til at gennemskue.

- Hvor meget, som benyttes til dette, fremgår ikke af budgettet, GGGI-sekretariatet beskriver det som omkostningseffektivt, lyder det.

Man bør kunne forvente mere af en organisation, man støtter med bistandskroner, mener Christian Bjørnskov.

- Det er desværre et problem, vi kender fra tidligere med GGGI, at der mangler oplysninger, så man konkret kan bedømme, hvad der egentlig foregår. Uigennemsigtigheden er symptomatisk, siger han.

/ritzau/