Lasse var indlagt på hospitalet med sin syge datter: Så blev han fyret af Arla

Skrevet af Nils Würtzenfeld

09/01/2017
Foto: Polfoto/DRESLING JENS
Foto: Polfoto/DRESLING JENS
En frustreret far har fået et fyringsbrev, efter han har kæmpet for at passe sin multihandicappede datter.

Dagens topnyheder

Lasse Pedersen fra Svenstrup i Nordjylland fik i september et brev ind af døren, der efterfølgende har gjort livet mere end svært den 34-årige familiefar. Det skriver SN.dk.

I brevet lå nemlig en fyring fra Arla i Slagelse, hvor Lasse Pedersen arbejdede. Opsigelsen var begrundet med ’ustabilt fremmøde til arbejde’, hvilket Lasse Pedersen dog finder dybt urimeligt.

Ikke kun fordi begrundelsen for fyringen er ’ustabilt fremmøde’ og det faktum, at han har haft seks sygeperioder fordelt over et år, men især fordi Lasse er far til multihandicappede Alberte på tre år, der kræver hjælp og pleje døgnet rundt.

Datteren lider nemlig en genfejl ved navn CDKL5, som blandt andet betyder, at hun døjer med daglige epileptiske anfald, kramper og lignende.

- Jeg synes ikke, man har udvist særlig meget forståelse for den situation, vi er i som familie, siger en frustreret Lasse Pedersen til SN.dk, der udover Alberte også har en søn på halvandet år sammen med sin kæreste Louise.

Lasse understeger, at Alberte kræver enormt meget af parrets tid, og at familien derfor i særlig grad har brug for stabilitet - ikke mindst på jobsiden.

Af samme grund smerter fyringen fra Arla, Lasse Pedersen, der sammen med sin fagforening nu kræver, at Arla genansætter den hårdtprøvede familiefar.

Arla er gået med til en godtgørelsen på 40.000 kroner, men fastholder fyringen, da den ifølge kommunikationsdirektør i Arla, Kasper Ibsen Beck, er forløbet helt efter bogen.

Dette er Lasse dog ikke enig i. Han forklarer, at han har dokumentation for, at hans seks sygeperioder skyldes indlæggelse med datteren, og at han endda under flere hospitalsophold i Holbæk har pendlet mellem hospitalet og Arla i Slagelse - fordi ledelsen forlangte det.

- Så jeg har virkelig kæmpet og gjort, hvad jeg kunne, selv om lægerne anbefalede, at jeg blev hos hende. Jeg tog på arbejde alligevel, siger Lasse Pedersen til SN.dk og tilføjer, at han slet og ret føler sig urimeligt behandlet.