Ledige ansættes som bryllupsvidner

Når udenlandske par bliver gift i Sønderborg, er der ingen grund til, at de medbringer vidner. Kommunen har nemlig ansat to ledige til at overvære den slags begivenheder.

Det skriver DR Syd.

Bryllupsvidnerne er ansat i fleksjob. Og det kreative tiltag er til gavn for både kommunen og vidnerne, fortæller chef for borgerservice i Sønderborg Susanne Krogh.

- Vi sparer ressourcer, fordi vi ikke skal sende to ansatte i borgerservice afsted som vidner, hver gang udenlandske par skal giftes. Samtidig har vi fået to nye kolleger, som trives godt i jobbet og udfører en vigtig opgave, siger Susanne Krogh til DR Syd.

En del udenlandske par bliver viet i Sønderborg Kommunen. De har ikke altid selv vidner med, og ifølge loven skal kommunen i sådanne tilfælde sørge for bryllupsvidner.

Den ene af de to ansatte bryllupsvidner er Lisbeth Duun Jensen.

Hun har været i forskellige praktiktilbud for at komme tilbage til arbejdsmarkedet, men det er ikke lykkedes. Det alternative fleksjob har haft stor betydning for hende.

- Før i tiden var jeg flov over at være ledig, og det påvirkede mig meget, at jeg ikke havde et arbejde, siger Lisbeth Duun Jensen til DR Syd.

- Nu føler jeg en anden frihed og har fået meget mere energi, fordi jeg har fået det her job. Jeg føler mig mere værd som menneske, siger hun.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip