Martin fra Esbjerg er taget til Irak for at bekæmpe Islamisk Stat

- Pas nu godt på dig selv. Og få nu nedlagt alle de svin.

Sådan kommenterer en ven til en 30-årig Esbjergenser på Facebook på et billede, der viser ham iført militærtøj, mens han holder et maskingevær i hånden.

Vennen er langt fra den eneste, der hylder indsatsen.

Den 30-årige Martin Jakobsen fra Esbjerg er tilsyneladende taget til Irak for at kæmpe mod Islamisk Stat. Via Facebook bekræfter han over for DR Syd, at han befinder sig i Kurdistan i Irak. Han vil dog ikke oplyse, hvorfor han er der, og hvad han laver.

Læs også: Dømt som hekse: IS halshugger kvinder for første gang

Det vil en af hans venner til gengæld gerne.

- Jeg kan bekræfte, at han er taget til Syrien, som frihedskæmper, siger Brian Vilster, der er ven med Martin Jakobsen, til DR Syd.

Han har været i kontakt med ham over Facebook, hvor han sagde, at han var taget af sted.

Dagens.dk har været i kontakt med en anden af mandens venner, der har hørt, at han skulle være rejst til grænsen mellem Tyrkiet og Syrien for at deltage i kampen mod Islamisk Stat. Vedkommende siger dog, at det er ret begrænset, hvad vennekredsen ved om, hvad han foretager sig dernede.

Han har selv lagt to billeder på sin åbne Facebook-profil, der viser ham iført militærtøj holdende maskingevær. Det ene af billederne er blevet delt af den kurdiske militære sammenslutning, Kurdish Peshmerga Forces.

- #Martin_Jakobson som ejer en restaurant hjemme i Danmark sluttede sig til kurdish Peshmerga Forces for at bekæmpe ISIS, skriver organisationen til billedet.

Syd- og Sønderjyllands Politi er opmærksomme på, at manden angiveligt er rejst til Syrien for at gå i krig.

Læs også: Skoledreng hjalp såret kvinde på tunesisk strand til trods for han mistede tre familiemedlemmer

- Vi er blevet orienteret om, at han har lagt nogle billeder op på Facebook og det er ud fra den vinkel, vi så går i gang med vores efterforskning. I sager af den karakter, er der nogle klare retningslinjer om samarbejdet med PET, hvor det reelt er PET, der styrer efterforskningen, siger Bent Thuesen, vicepolitiinspektør hos Syd- og Sønderjyllands Politi til DR Syd.

Der er ifølge jv.dk ikke ulovligt at deltage i krigen - kun, hvis det kan dokumenteres, at man tilslutter sig eller kæmper sammen med en terrororganisation.

#Martin_Jakobson who owns a restaurant back home in Denmark, joined kurdish Peshmarga forces to fight ISIS.

Posted by Kurdish Peshmerga Forces on 17. juli 2015

 

Dagens Gossip