Mere end hver tredje dansker vil ændre Kongehusets rolle i samfundet

Fire ud af 10 danskere ønsker, at kongehuset bliver moderniseret eller helt afskaffet, viser en ny måling.

I en ny meningsmåling foretaget for Altinget svarer 28 procent, at der er behov for en modernisering af kongehuset, mens 10 procent mener, at Kongehuset helt bør afskaffes, skriver Altinget.

57 procent mener omvendt, at kongehuset skal bevares i sin nuværende form uden forbehold.

Målingen blev foretaget før kongehuset i går, onsdag, meddelte, at prins Henrik lider af demens. 

Tidligere målinger om befolkningens opbakning til den royale familie har vist, at mellem 70 og 80 procent vil bevare kongehuset. I Altingets nye måling er det kun 57 procent. De tidligere målinger har dog ikke haft valgmuligheden for en modernisering, skriver Altinget.

Kongehuset er i dag blevet kritiseret for sin håndtering af prins Henriks sygdom, fordi det ikke tidligere har oplyst pressen om, at prins Henrik lider af demens. 

Læs også

Hoffet afslører: Prins Henrik ramt af demens

- Prins Henrik har skadet kongehuset. Men vi taler om en mand, der er ude af balance og har været syg. Og desværre har kongehuset været for længe om at melde ud om hans sygdom. Det ville have skabt en mere menneskelig forståelse for hans optræden, siger Søren Jakobsen, der er forfatter og kongehusekspert, til Altinget.

Historier om prins Henriks høje apanage i forbindelse med hans fravær ved officielle arrangementer har også fyldt meget i medierne på det seneste, hvilket kunne have været undgået, hvis offentligheden havde været bekendt med omstændighederne omkring hans sygdom.

Læs også

Brun uden sol: Nye selvbruner piller skal mindske risikoen for hudkræft

Søren Jakobsen mener, at kongehuset bør tage meningsmålingen alvorligt, da den seneste tids kontroversielle forløb omkring prins Henriks udtalelser har haft stor indflydelse på befolkningens tiltro til kongehuset. 

19-årige Lydia troede, at det var støv oppe i hjørnet på hendes værelse - men hun fik en grim overraskelse

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip