Messerschmidt: Kan ikke se det er identitetstyveri

- Jeg har svært ved at se, at sagen har noget med identitetstyveri at gøre.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis medlem af EU-Parlamentet Morten Messerschmidt i et interview med TV2 News. Hans tidligere partifælle og nu uafhængige medlem af parlamentet Rikke Karlsson politianmeldte ham torsdag for identitetstyveri.

Sagen er en udløber af DF's omdiskuterede brug af midler fra den EU-støttede fond Meld.

Dokumenter fra det franske indenrigsministerium, som Ekstra Bladet fremlagde torsdag, viser, at både parlamentsmedlemmet Jørn Dohrmann (DF) og Rikke Karlsson har været medlemmer af ledelsen i Meld.

De blev valgt på fondens generalforsamling tilbage i november 2014, hvor ingen af dem var til stede. Dokumenterne har Morten Messerschmidt underskrevet.

Ifølge Morten Messerschmidt har han ført en "masse" samtaler om, hvordan DF's medlemmer af Europaparlamentet skulle håndtere de to fonde. Men han er ikke sikker på, at han kan fremlægge dokumentation for indholdet af samtalerne.

- Jeg skal anerkende, at jeg ikke er sikker på, at vi har skrevet det ned.

- Jeg vil se, hvad der ligger, når jeg kommer tilbage til Bruxelles, siger Morten Messerschmidt til TV2 News.

Messerschmidt befinder sig i Danmark under sommerferien, der i Bruxelles ligger i august.

- Jeg har talt med Jørn her til morgen, og han genkalder, at vi har haft mange snakke og møder, hvor det er blevet nævnt, siger Morten Messerschmidt til partifællen Jørn Dohrmanns udtalelse om, at han ikke vidste, han var i Melds bestyrelse.

- Alle nikkede til at blive medlemmer af bestyrelsen, siger Morten Messerschmidt.

- Det, man skal forstå, er, at med så lille en forening, som Meld var - med 12-13 medlemmer - der inviterede vi alle med - både dem, der sad i bestyrelsen, og dem, der ikke gjorde.

/ritzau/

Dagens Gossip