Mikael forsvarede sig med boldbat mod indbrudstyve: Nu risikerer han fængsel

En erhvervsdrivende valgte at forsvare sig, da to tyve brød ind i hans butik. Nu er han anklaget for grov vold, hvilket skaber stor debat. For er det i orden at straffe en person for at forsvare sig?

En sen nattetime oplevede den erhvervsdrivende, Mikael Søgaard fra Auning på Djursland den skræk pludselig at stå overfor to indbrudstyve. Det skriver DR.

Indbruddet fandt sted midt om natten, da et ukendt kærestepar brød ind på Mikael Søgaards varelager, der ligger i forlængelse af hans bolig.

Til DR1-dokumentaren ’Må man slå en tyv’ fortæller Mikael Søgaard, at han valgte at sætte efter den mandlige indbrudstyv med et baseballbat i hånden.

- Jeg løber efter ham med battet og siger ’stop, stop for satan mand, kom her tilbage, hvor er din makker?’, fortæller han i dokumentaren, som bliver sendt i aften, tirsdag, klokken 20.45 på DR1.

Episoden har efterfølgende medført stor debat, for er det i orden at slå en indbrudstyv med et boldtræ for at jage vedkommende på flugt?

Læs også

8 ting du omgående skal stoppe med på Facebook

Det mener et flertal af befolkningen, at det er, ifølge en meningsmåling, som Epinion har lavet på vegne af DR Nyheder blandt 1.005 borgere i kølvandet på episoden.

I meningsmålingen svarer 60 procent af de adspurgte, at de er helt eller overvejende enige i, at det er i orden at slå en indbrudstyv med et boldtræ for at jage vedkommende ud af ens hjem - uanset om gerningsmanden er truende eller ej.

Kun 23 procent er helt eller overvejende uenige i, at man må overfalde indbrudstyve, mens resten svarer hverken-eller, ved ikke eller vil ikke svare.

Under det føromtalte indbrud lykkes det Mikael Søgaard at få fat i den mandlige tyv, hvorefter kvinden kom til, og der opstod håndgemæng.

Særligt kvinden kom til skade og blødte fra flænger i hovedbunden, mens det er uklart, hvem der præcis ramte hvem.

Læs også

Datter filmer sin far i smug i bilen - se klippet som har taget nettet med storm

Da politiet ankom til gerningsstedet, blev Mikael Søgaard både overrasket og chokeret, da politiet valgte at anholde ham for grov vold mod de to indbrudstyve.

Mikael Søgaard fra Djursland risikerer nu en fængselsstraf for vold, men mener selv, at han handlede i nødværge.

Og det er netop denne problematik, som nu bliver flittig diskuteret.

Men hvad mener du? Er det fair, at vi straffer folk for at forsvare sig i en presset situation?

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip