Milliardplan betyder 1000 nye medarbejdere i Skat

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil på et pressemøde fredag præsentere en storstilet plan, som skal rette op på skandaleramte Skat.

Ifølge TV2 lægger skatteministeren op til at tilføre Skat ekstra syv milliarder kroner frem mod 2020.

Den nye plan vil betyde, at der i 2020 vil være 1000 flere medarbejdere i Skat end i dag. Havde regeringen ikke gjort noget, ville der i 2020 have været 1000 færre medarbejdere på skatteområdet.

Dermed forsøger skatteministeren ifølge TV2 at give den første saltvandsindsprøjtning, Skat har fået længe. Styrelsen har gang på gang været udsat for massive besparelser.

Siden 2006, hvor der var over 9000 ansatte i Skat, er der blevet skåret 4000 stillinger væk. Det er den udvikling, regeringen nu lægger op til at bremse.

Så sent som i marts foreslog Enhedslisten, at der skal ansættes mindst 1000 medarbejdere i Skat over de kommende år. Og partiet er langt fra alene med ønsket.

Efter en stribe skandalesager, der samlet har kostet danske skatteydere milliarder af kroner har flere partier talt for en oprustning af skat.

Derfor får skatteministeren næppe problemer med at samle flertal for forslaget. Det afgørende spørgsmål bliver formentlig i stedet, om han kan samle opbakning til den måde planen skal finansieres på.

De nye medarbejdere kommer ifølge TV2 til at arbejde i et helt nyindrettet skatteområde. Skat, som vi kender styrelsen i dag, vil blive nedlagt, samtidig med at et antal nye styrelser vil komme til. Disse skal stå for hver deres område.

Der vil eksempelvis blive oprettet en ny styrelse, der skal håndtere ejendomsvurderinger, erfarer TV2.

Det er uvist, om de nye ændringer kan få betydning for departementschef Jens Brøchner og Skats direktør, Jesper Rønnow Simonsen.

På Christiansborg har det vakt undren, at skatteministeren har valgt at holde fast i de to, som har haft det overordnede ansvar, mens danske skatteydere er blevet lænset for milliarder af kroner.

Tirsdag kom det frem, at Skat har formået at tabe hele 12,3 milliarder kroner, fordi man trods advarsler blev ved med at refundere udenlandske svindlere skat på aktieudbytter.

/ritzau/

Dagens Gossip