Nordjyske fiskere sejlede ud i båd ved Skagen: Glemmer aldrig hvad de fik på krogen

Fiskerne sejlede ud fra Skagen Havn mandag.Ud for kysten så de helt uventet en kæmpe springe op af vandet. Det syn er ikke set i Danmark i 70 år.

I denne uge er en af lystfiskernes våde drømme blevet til virkelighed. Den første tunfisk, der er fanget i Danmark i mange år, kom nemlig mandag på krogen ud for Skagen.

Det var ikke en lille én af slagsen. Fisken blev vurderet til at veje over 400 kilo - og den var ikke alene, skriver TV2 Nord.

Den gigantiske tun målte omkring 303 centimeter. Den blev sat ud i vandet igen. Tunfiskeri er nemlig ulovligt i Danmark. Derfor er fiskerne også anonyme.

Tunfiskene har det tilsyneladende godt i det nordjyske farvand. Tirsdag sejlede Claus Sørensen nemlig ud fra Skagen Havn. Ni sømil fra land så han og  vennerne de første to tun springe op af vandet.

- I løbet af dagen så vi omkring 200. Det er kæmpestort, siger han.

Læs også

Voldsom hundegøen får nabo til at ringe 114: Da politiet ankommer, bliver de vidne til en ægte nabokrig

Tunfiskebestanden har været væk fra Danmark i omkring 70 år. Det skyldes, at bestanden af makreller, som tunene spiser, har været for lav. Desuden er man stoppet med garnfiskeri, hvilket også er medvirkende til, at der er kommet flere tun.

Uffe Nielsen har lagt en video på YouTube, der viser tunene springe. 

Se den nedenfor.

Tun Skagerak

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip