IS-nyhedsbureau: Mistænkt Christiania-skudmand var IS-soldat

Den formodede gerningsmand bag skyderiet onsdag aften på Christiania var ifølge nyhedsbureauet Amaq, der har forbindelser til Islamisk Stat, soldat for Islamisk Stat. Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Under skyderiet blev to civilklædte betjente og en civilperson ramt. Københavns Politi oplyser fredag aften, at selv om den formodede gerningsmand havde sympatier for Islamisk Stat, havde det tilsyneladende ingen indflydelse på skyderiet.

- Stadig ikke noget i efterforskningen, som antyder, at gerningsmandens handlinger var påvirket af hans sympati for IS (Islamisk Stat, red.), skriver Københavns Politi på Twitter.

Københavns Politi har tidligere oplyst, at den formodede gerningsmand er den 25-årige Mesa Hodzic, der var dansk statsborger og født i Bosnien-Hercegovina.

Han har ifølge en pressemeddelelse fra politiet tilsyneladende haft tilknytning til den islamistiske gruppe Millatu Ibrahim. Desuden skulle han have haft sympatier for Islamisk Stat.

Skyderiet foregik klokken omkring 23:00, da to civilklædte betjente forsøgte at anholde gerningsmanden. Manden modsatte sig anholdelsen og skød efter politiet og en mand, der opholdt sig i nærheden.

I sin besked skriver Amaq, at den 25-årige gik "målrettet" efter politiet.

- Gerningsmanden bag angrebet, der var målrettet politiet i København, er en soldat for Islamisk Stat og udførte angrebet som følge af opfordringen til at angribe lande i koalitionen, skriver Amaq ifølge AFP.

Koalitionen, som meddelelsen henviser til, er med al sandsynlighed koalitionen mod Islamisk Stat, hvor Danmark deltager.

Den 25-årig mand blev efter en intens menneskejagt anholdt i Tårnby på Amager tidligt tirsdag. Fredag blev det bekræftet, at han er død af de skader, han pådrog sig i forbindelse med politiets anholdelse af ham.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip