Plejehjem tænder op for komfurerne: Nu skal flere ældre have hjemmelavet mad

Skrevet af Marie Milling

09/10/2015

Mest læste i dag

Tidligere var der en tendens til, at man centraliserede madordninger for landets plejehjem, men man mistede noget i processen.

For når der ikke dufter af nylavet mad, så går det ud over livskvaliteten for beboerne.

Men nu vender tendensen , skriver Berlingske i dag.

Læs også: 22 seniorer stiller sig på række og venter - når de kigger op, vil de overraske dig

Der bliver i højere og højere grad igen lavet mad ude på plejehjemmene.

Eksperter forklarer, at man ligefrem kan kalde tendensen for en ny trend.

- I en periode var tendensen, at man gik væk fra at lave maden lokalt, men siden er der sket et skifte, siger Anne Marie Beck, docent ved Det Sundhedsfaglige og Teknologiske Fakultet ved Professionshøjskolen Metropol og ekspert i ældres ernæring.

Bedre livskvalitet
Hun forklarer, at Københavns Kommune var en af de første, der begyndte at arbejde med det, men siden er flere og flere kommet med.

Centraliseringen af madlavningen fik tidligere meget kritik, da det kom frem, at ældre fik mad lavet en uge forinden.

Blandt andet tidligere socialminister Manu Sareen kaldte det “uværdigt.”

Læs også: Regeringen skrotter sin egen målsætning for økologi

Anne Marie Beck forklarer til Berlingske, at man ikke har bevist, at det er bedre ernæringsmæssigt at få hjemmelavet mad.

Til gengæld mener hun, at maden bedre kan tilpasses den enkeltes behov, og at madlavning på plejehjemmene kan give bedre livskvalitet.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: