Politiklagemyndighed undersøger kvindes død i detention

Den Uafhængige Politiklagemyndigheden har indledt en efterforskning af en 58-årig kvindes død i detentionen i Næstved. Kvinden døde tæt på midnat mandag. Det skriver TV Øst.

Politiklagemyndigheden oplyser, at kvinden ikke var på politistationen i Næstved, fordi hun var anholdt. Den ønsker dog ikke at oplyse, hvorfor kvinden befandt sig på politistationen.

Den 58-årige kvinde sad i detentionen, da det blevet opdaget, at hun var livløs. Når en person afgår ved døden i politiets varetægt, skal efterforskningen automatisk foretages af Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Den blev derfor kontakt, umiddelbart efter at kvinden blev fundet livløs.

- Jeg blev kontaktet den 29. august kort før midnat, hvor jeg får en melding om, at der er en kvinde, der er afgået ved døden på politistationen i Næstved, siger Rasmus Blaabjerg, der er kontorchef i Den Uafhængige Politiklagemyndighed, til TV Øst.

- Hun er blevet fundet livløs uden vejrtrækning i detentionen. Man har forsøgt sig med genoplivning, men uden held.

To efterforskere fra Den Uafhængige Politiklagemyndighed er sendt til Næstved. De har besigtiget den afdøde og har afhørt nogle af de polititjenestemænd, der har været til stede omkring kvinden. Det oplyser Rasmus Blaabjerg.

Der er ikke fastlagt en dødsårsag. Politiet foretager også stadig afhøringer. Derfor står det ikke klart, hvornår efterforskningen når en konklusion.

Efterforskningens konklusioner skal til slut sendes til Statsadvokaten i København.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip