Politisk forslag: Tag tre måneders SU fra elever, som snyder til eksamen

Hvis unge snyder til eksamen, så skal der være en hård straf, mener Konservative, der vil trække i de studerendes SU.

Hvert år skal elever på landets ungdomsuddannelser svede til eksamen. 

Hvad enten det er skriftlig matematik eller mundtligt tysk, så   er det sikkert som amen i kirken, at eleverne før eller siden skal til eksamen. 

Men for de svageste sjæle, så er det nærliggende at snyde sig til en bedre karakter under eksaminerne, og det skal have langt hårdere konsekvenser, mener de Konservative, der forslår, at de unge trækkes op mod tre måneders SU, hvis de snyder, skriver Ritzau.  

- Det er en hån mod det tilbud, vi som samfund stiller til rådighed, når man snyder sig til noget, man ikke er berettiget til. Derfor forslår jeg, at man trækker snyderne tre måneders SU, siger uddannelsesordfører Brigitte Klintskov Jerkel (K) til Ritzau. 

Læs også

Debattør: Kvindelige tv-værter skal selvfølgelig IKKE have tørklæde på

Får man den højeste SU-takst som hjemmeboende, svarer tre måneders SU til cirka 7779 kroner før skat. 

Tidligere på året har der været en større debat om eksamensnyd, da det kom frem, at studerende kunne betale sig fra at købe opgaver på nettet. 

Derfor vil undervisningsminister Merete Riisager (LA) gerne kigge på forslaget, men vil også kigge på prøveformerne, så det er nemmere for uddannelserne helt at undgå at der bliver snydt. 

Læs også

Fjern rynker uden kirurgi: Nye kollagen-piller udjævner huden naturligt

- Jeg vil gerne kigge på forslaget, men det skal ses i en sammenhæng med de andre initiativer, vi også tager, siger Merete Riisager til Ritzau. 

Dansk Folkeparti støtter umiddelbart op om forslaget, mens Venstre er mere afvisende, da SU’en også hjælper og støtter voksne, der kommer fra lavindkomstfamilier. 

Derfor får du falske venneanmodninger fra sexede kvinder - og sådan stopper du dem

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip