Præster til forældre: Drop de dyre biler til konfirmander

Foto: polfoto

Flere præster opfordrer forældre til at droppe de dyre limousiner, sportsvogne eller andre store biler foran kirken, når børn skal konfirmeres.

For mange er det en tradition, når børnene skal konfirmeres. 

Når præsten har sagt det sidste ord i kirken, så skal de heldige konfirmander transporteres i en dyr sportsvogn eller limousine til sin konfirmationsfest. 

Men står det til mange præster landet over, så bør forældrene droppe de dyre biler foran kirken, skriver dr.dk.

- Hvis der er nogen, der gerne vil hente konfirmanden i en rød Ferrari, så beder jeg om, at den holder ude på den offentlige vej og ikke lige foran kirken, hvor vi alle sammen står, siger Peter Lind, der er sognepræst ved Middelfart Kirke til DR.

Læs også

Borgmester: Ingen børnepenge, hvis skolebørn ikke kan dansk

Han er en af de præster, der har forbudt de dyre biler i forbindelse med konfirmationen. 

- De dyre biler ved kirken er et problem, i og med at der bliver gjort meget synlig forskel på konfirmanderne. Man kan forestille sig, at der er nogle konfirmander, som ikke bliver hentet på den måde, som bliver kede af det. Det er jo ikke den fornemmelse, man skal stå med efter konfirmationen, påpeger Peter Lind. 

Han bakkes op af andre præster, der måske ikke har forbudt, men kraftigt opfordrer forældrene til at lade de dyre biler stå væk fra kirken. 

Det må præsterne nemlig gerne blande sig i, så længe det foregår omkring kirken, påpeger Leise Christensen, der er lektor i teologi ved Teologisk Pædagogisk Center. 

Læs også

Joachim B. Olsen i vild beskyldning: ’Lotto er en skat for dumme mennesker’

- På den måde bliver det ikke alt for åbenlyst, hvilke konfirmander der har råd, og hvilke der ikke har. Det behøves ikke være så tydeligt, at der er social ubalance imellem de forskellige familier, siger han til dr.dk. 

En undersøgelse fra Nordea viste i 2013, at en gennemsnitlig konfirmation løber op i 30.000 kroner. 

Dagens Gossip