Regeringen udskyder mål om balance i økonomien

Regeringen udskyder det økonomiske mål om strukturel balance i økonomien i 2020 til 2024. Det fremgår af Økonomisk Redegørelse.

I 2020 vil regeringen acceptere et strukturelt underskud på 0,25 procent af BNP i 2020, hvor der tidligere har været politisk konsensus om at stile efter, at de offentlige finanser skulle være i balance.

Regeringen forklarer, at den 2025-plan, der bliver fremlagt tirsdag, vil styrke den offentlige økonomi på længere sigt. Planen vil blandt andet øge arbejdsudbuddet, fremgår det.

- Styrkelsen af de offentlige finanser på længere sigt muliggør større manøvrerum i de førstkommende år frem mod 2020. Målet for den strukturelle saldo sænkes således til -0,25 procent af bruttonationalproduktet, står der.

- Det lempeligere mål i 2020 medgår til at lette presset på den offentlige økonomi som følge af nedjusterede offentlige indtægter fra aktiviteterne i Nordsøen og de seneste års flygtningetilstrømning.

Den strukturelle saldo er en beregnet størrelse, der beskriver saldoen på de offentlige finanser. Den strukturelle saldo er dermed et hypotetisk begreb, der viser, hvordan den offentlige saldo ville se ud i fravær af midlertidige forhold, herunder konjunkturudsving.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip