Region Midtjylland sparer 224 millioner på sundheden

Region Midtjylland er blevet enige om sit budget for 2017. Det byder på større besparelser inden for sundhed, hvor praktiserende læger og tandlæger blandt andre skal holde for.

Til gengæld har man prioriteret, at personalet på regionens sygehuse ikke vil blive beskåret, når der ryger 224 millioner kroner af budgettet.

- Vi vidste fra starten, at der ikke var nogen penge at gøre godt med. Så vi har måttet spare for at få det hele til at hænge sammen.

- Vi har villet undgå, at vi skulle ramme personalet, fordi situationen er, at de har meget travlt. Og det har vi undgået, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S).

Til gengæld bliver der sparet 120 millioner kroner på anlægsbudgettet og 104 millioner kroner på driften.

Her skal der blandt andet findes 20 millioner hos praktiserende læger, 20 millioner kroner på indkøb og 10 millioner på tandlægeområdet.

- Forhåbentligt kommer patienterne ikke til at mærke særlig meget. Vi skal finde pengene ved eksempelvis at blive bedre på medicinområdet.

- Så sparer vi på indkøb, arbejdet med planlægning og så videre. Alle de steder, hvor patienterne ikke mærker det, siger Bent Hansen.

Ifølge en pressemeddelelse fra Region Midtjylland er der kun plads til en vækst på 7,5 millioner kroner i regionens budget.

- Samtidig vokser udgifter til især praktiserende læger, tandlæger, respiratorpatienter i eget hjem og tjenestemandspensioner. Derfor har der været behov for at spare på en række områder, skriver regionen.

Inden for anlæg vil pengene blive fundet ved at udskyde en række allerede planlagte investeringer.

- Der er tale om tilpasninger af en investeringsplan, som fortsat kan kaldes ambitiøs. Nogle bygningsmæssige forbedringer kommer vi til at vente med, men vi fortsætter de igangværende byggerier som planlagt, siger Bent Hansen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip