Rene har fået stjålet værktøj for 60.000 kroner og kender tyven: Politiet vil ikke gøre noget

Foto: Shutterstock

En sjællandsk murermester er dybt frustreret over politiet, efter at de har besluttet ikke at gå videre med en sag, hvor han har fået stjålet for over 60.000 kroner værktøj. Heller ikke selvom tyvenes identitet er så godt som afsløret.

Da murermester Rene Turhan sidste år købte et hus i Boeslunde på Sydvestsjælland, anede han ikke, hvilke kvaler der ventede ham. Det skriver SN.dk.

Rene Turhan havde nemlig indbrud to gange på under to måneder, hvor han fik stjålet for cirka 60.000 kroner værkstøj.

Men selvom han med sikkerhed mener at vide, hvem der står bag de to tyverier, så har politiet valgt ikke at gøre mere ved sagen, hvilket Rene Turhan finder dybt frustrerende.

Det hele startede i november 2016, da indbrudstyve brød ind i den sjællandske murermesters nye hjem og stjal værktøj for omkring 40.000 kroner, og mindre end to måneder efter var den gal igen.

Læs også

Advarsel: Hvis du finder en tennisbold i din have, må du IKKE samle den op!

Her brød tyve atter ind i Rene Turhan hus, hvor de denne gang stjal for yderligere 12.000 kroner værktøj. Ligeledes blev en helt ny hoveddør til omkring 20.000 kroner ødelagt.

Rene Turhan, der har sin forretning i Skælskør, meldte begge gange indbruddene til politiet, men nu har han fået at vide, at Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi har valgt at henlægge sagerne, skriver lokalmediet SN.dk.

- Jeg kan simpelthen ikke forstå det. Jeg synes, at jeg har serveret sagen på et sølvfad for politiet. Politiet har endda fået en video, der viser to unge begå dokumentfalsk. Den ene af dem bor på Kierulffsvej - jeg kender både hans navn og adresse. Og det virker bare så krænkende på mig som skatteborger, at jeg ikke kan få hjælp fra politiet, når sagen er så åbenlys, siger Rene Turhan til SN.dk.

Han forklarer, at beviserne ikke stammer fra hans hjem, hvor han ikke har videoovervågning. Dermed kan han ikke endegyldigt bevise, hvem der stjal hans værktøjet og ødelagde hans dør. Til gengæld har tyvene siden afsløret sig selv på anden måde, mener Rene Turhan.

Læs også

Advarsel: Ung kronraget mand banker på folks døre - giv ham IKKE penge

For 25. januar i år henvendte to personer sig til byggemarkedet Stark på Nordvej i Slagelse, der blandt andet sælger værktøj til håndværkere.

De to personer præsenterede butikkens ansatte for en liste med værktøj, som de forsøgte at få udleveret i Rene Turhans navn. En liste der var nærmest identisk med det værkstøj, som forinden var blevet stjålet fra hans hjem.

Personalet fattede mistanke og ringede til Rene Turhan. De to personer forlod hurtigt Stark, men nåede ikke at få deres ’indkøbsseddel’ med sig.

- Og det er da tankevækkende, at listen stort set er identisk med det værkstøj, jeg netop har fået stjålet. Jeg er jo ikke politimand, men jeg kan trods alt godt lægge to og to sammen, siger Rene Turhan til SN.dk.

Læs også

Pas på: Hvis denne gravide unge kvinde banker på din dør, må du IKKE åbne!

Rene Turhan har siden sørget for, at videoovervågning fra Stark er blevet afleveret til Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi. Videoen afslører både de to mænds ansigter samt nummerpladen på deres bil.

Hos lokalpolitiet i Slagelse bekræfter politikommissær Kurt G. Nielsen over for SN.dk, at man har modtaget flere henvendelser i sagen, men han understreger, at der er tale om to forskellige sager. 

Han forklarer, at sagen fra Stark er afsluttet, da politiet ikke mener, at de har tilstrækkelige beviser til at kunne få sagen afgjort ved en domstol. Og det samme gør sig også gældende i forhold til de to indbrud hos Rene Turhan. Han vil dog gerne se på sagerne igen, hvis der kommer nye oplysninger, forklarer han til SN.dk.

Rene Turhan vil nu klage til Statsadvokaten over lokalpolitiets indsats.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip