Rystende skjulte optagelser fra plejehjem i Sorø: 'Skal du snart ha' et klap i røven?’

Sorøs borgmester er forarget over skjulte optagelser fra et plejehjem i kommunen. To medarbejdere er blev fyret efter afsløringerne.

- Nu vil jeg fandme ikke håbe, hun har skidt!

Sådan lød det fra en ansat på plejecentret Blomstergården i Dianalund i Sorø, mens hun var ved at tilse den 84-årige beboer Inger Lise Andersen. 

Men det er ikke det eneste tilfælde, hvor personalet på plejecentret har talt nedladende til ældre beboere, skriver TV2 Øst

Ifølge skjulte optagelser, som datteren Kirsten Andersen har lavet fra sin moders plejebolig, så har en anden plejer sagt ‘skal du snart ha’ et klap i røven?’, under et bleskift af den 84-årige demente kvinde.

Læs også

Sjællandsk ægtepar vandt 6.000 kroner i Lotto: Da de tjekkede tekst-tv, gik fejlen med det samme op for dem

- Jeg ser gennemblødte bleer og gammel, indtørret urin på hendes undertøj, fordi hun har siddet så længe, at det faktisk er fordampet igen, siger Kirsten Andersen til TV2 Øst, som er rystet over behandlingen af hendes mor. 

Det har fået kommunen til at afskedige en medarbejder for uacceptabel adfærd, og en anden medarbejder er ligeledes blevet afskediget, efter at TV2 Øst afspillede de skjulte optagelserne for social- og sundhedschef i Sorø Kommune Søren Wollesen. 

Gert Jørgensen (K), der er borgmester i Sorø Kommune, er ganske enkelt chokeret over de skjulte optagelser fra plejehjemmet:

- Det er helt uacceptabelt, at man taler til både borgere og pårørende på den måde, som det er sket her, siger han til dr.dk

Læs også

Anette stoppede voldtægt af 9-årig pige: 'Jeg så manden lige i øjnene’

I februrar udførte kommunen et tjek af plejecentret og Styrelsen for Patientsikkerhed har været på ekstraordinært kontrolbesøg i juni. Her viste rapporten, at serviceniveauet på for de demente borgere var 'tilfredsstillende', og derfor anser kommunen som sagen for et 'enkeltstående tilfælde'.

Det mener datteren Kirsten Andersen dog ikke er tilfældet, baseret ud fra sine egne erfaringer, hvor hendes mor godt kan sidde i en våd ble i op mod 36 timer, inden personalet skifter bleen. 

Dennis købte en harddisk i Elgiganten - tændte den og blev mødt af overraskende syn

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip