S og DF: Kriminelle rumænere skal kunne sendes til fængsler i hjemlandet

Kriminelle EU-borgere skal kunne sendes tilbage til deres egne hjemlande for at afsone, lyder det fra flere politiske partier.

Dansk Folkeparti mener, at det er urimeligt, at kriminelle rumænere fylder de danske fængselsceller op. Derfor foreslår partiet nu, at de kriminelle rumænske statsborgere sendes til deres hjemland for at afsone deres fængselsdom, skriver Ritzau. 

- Der er ingen rimelighed i, at kriminelle rumænere fylder op i danske fængsler, siger retsordfører for Dansk Folkeparti Peter Skaarup, der sammen med resten af Folketingets retsudvalg er på besøg i Rumænien for at inspicere fængslerne. 

Han opfordrer justitsminister Søren Pape Poulsen (K) til at træde i karakter over for Rumænien og lave en aftale om hjemsendelse af de kriminelle borgere. 

I foråret slog Højesteret fast, at forholdene i Rumænien er så dårlige, at man ikke kan hjemsende rumænske kriminelle til deres hjemland til at afsone, da fængselscellerne flere steder i Rumænien er mindre end tre kvadratmeter. 

Læs også

Har du hård mave? Magisk 'bæ-knap' på kroppen får dig til at skide med det samme

I rumænske fængsler er der store pladsproblemer, hvor de indsatte ofte må dele seng. Det anslås, at der mangler 7.000 fængselsceller i landet.

Storbritannien og Norge har uoficielle aftaler om hjemsendelse af kriminelle rumænere med Rumænien, og derfor mener Df og S, at Danmark også kan få sådan en aftale på plads - trods Højesterets agførelse. 

Dansk Folkepartis og Socialdemokratiet mener, at EU skal lægge pres på medlemslande som Rumænien, så de forbedrer fængselsforholdene, så det fremover bliver nemmere at sende statsborgere hjem for at afsone.

Læs også

Natasha har fået forstørret sin numse tre gange: 'Jeg bliver liderlig af mig selv’

- Derfor skal vi på tværs af EU-lande presse hårdt på for at Rumænien overholder menneskerettighederne for de indsatte - og dermed også kan tage imod deres landsmænd, der begår kriminalitet i Danmark, siger Trine Bramsen, der er retsordfører for Socialdemokratiet, til Ritzau.

Brians besked til Nordisk Film spreder sig vildt: Hvorfor skal jeg betale 5 kroner i gebyr?

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip