Slut med papkortet: Nu bliver NemID en app på mobilen

NemID skal digitaliseres. Foto: Polfoto

NemID-nøglekortet skal ikke længere være et fysisk papkort. Fremover skal danskerne bruge en app på telefonen, når de vil logge ind i netbanken eller på skat.dk.

Når der skal betales en regning, hvis man skal tjekke sin forskudsopgørelse, eller hvis man vil have udbetalt sine feriepenge, så skal man altid have fat i pungen for at finde det hvide nøglekort frem. 

De fleste er efterhånden blevet vant til at logge ind med NemID-nøglekortet, men nu er systemet ved at ændre sig igen. I fremtiden skal du nemlig finde mobilen frem i stetdet for papkortet med koderne på.

NemID-nøglekortet bliver digitalt, og derfor bliver nøglekortet lavet om til en app på mobilen, skriver Ritzau.

Læs også

Flere banker indfører gebyrer for brug af netbank

- Vi fornemmer, at der er en meget stor efterspørgsel efter at få en nem, digital løsning. Selv om danskerne har taget det lille papkort til sig, så må vi også erkende, at tiden nok er kommet til også at have en digital løsning på NemID, siger Ulrik Nødgaard, der er administrerende direktør i Finansdanmark, som står bag projektet med den nye app, til Ritzau.

Den nye app vil være ligeså sikker at benytte som det nuværende nøglekort i pap, forsikrer Ulrik Nødgaard.

Selvom mange måske ser frem til at have en NemID-app på telefonen, så skal man ikke kyle sit nuværende nøglekort ud endnu. 

Der går nemlig ét år, før Finansdanmark er klar til at lancere den nye app, og man vil stadig skulle bruge papkortet for at logge på mange offentlige systemer såsom skat.dk og borger.dk, før app'en er helt indfaset. 

Læs også

Bankernes nye gebyrer på netbank rammer de fattigste danskere

Men skal man på netbank og tjekke sin konto, vil man med fordel kunne bruge den nye app, da det er er bankernes digitaliseringsvirksomhed, e-nettet, der står for udviklingen. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip