Smurt ind i afføring og fanget i mørk lade: 27 hunde reddet af Dyrenes Beskyttelse

Skrevet af Nils Würtzenfeld

10/02/2017
Foto: Dyrenes Beskyttelse
Foto: Dyrenes Beskyttelse
I sidste måned måtte Dyrenes Beskyttelse rykke ud for at redde 27 vanrøgtede hunde. Det er den tredje store hundesag på kun tre måneder.

Mest læste i dag

Efter en anmeldelse om vandrøgt af hunde, undersøgte Dyrenes Beskyttelse onsdag 8. januar en lade på Randers-egnen.

Dette oplyser dyreværnsorganisationen i en pressemeddelelse fredag.

Og anmeldelsen skulle vise sig at være alvorlig, for i den mørke lade fandt Dyrenes Beskyttelse sammen med politiet og en dyrlæge intet mindre end 27 vanrøgtede hunde.

Hundene var i forskellige racer, aldre og tilstande, men fælles for dem alle var, at de havde levet et kummerligt liv i de mørke og slidte staldbygninger, hvor der hverken var varme eller isolering.

Af samme grund var fem af hundene ved så dårligt helbred, at de efterfølgende måtte aflives.

Efterfølgende blev de sky og forsømte hunde taget med til Brande Internat, hvor en dyrlæge tilså dem og gav dem de nødvendige behandlinger.

- Det er nogle meget skræmte og nervøse hunde, vi har fået ind, men allerede nu kan vi se, at de også er søde og nysgerrige hunde. Ingen af dem har været aggressive på noget tidspunkt, og vi er overbeviste om, at de med de rigtige ejere kan få et godt liv, siger Kent Karlsen, internatleder ved Dyrenes Beskyttelses internat i Brande.

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Det er tredje gang på kun tre måneder at Dyrenes Beskyttelse har måtte rykke ud i forbindelse med en større hundesag, og det ryster 
direktør hos Dyrenes Beskyttelse, Britta Riis.

- Det er alarmerende, at vi nu har den tredje store hundesag på kun tre måneder, og vi ser gentagende gange, at motivet er at sælge hvalpene for profit. Hvalpefabrikker er et problem, som vi kun kan komme til livs, hvis køberne reagerer på faresignalerne. Heldigvis var der en borger, som i dette tilfælde var opmærksom på de mistænkelige forhold og slog alarm, siger hun.

En af hundene, Freja, var så medtaget, at dens pels havde sat sig i klumper fyldt med hår, afføring og snavs. Derfor måtte hun først klippes, før der kunne laves en ordentlig undersøgelse.

Freja blev før behandlingen vejet til cirka 5,5 kilo, og fik i alt barberet 700 gram hår og skidt af sig.

- Freja var en af de hunde, som jeg var meget bekymret for. Men efter vi har klippet hende, er hun livet meget op, hun logrer med halen, løber rundt og er meget opmærksomhedssøgende. Det er jo skønt at se, forklarer Kent Karlsen

De 27 hunde er hovedsageligt blandinger af de tre racer Border-Terrier, Cavalier King Charles Spaniel og Puddel.

- De tre racer er meget populære på grund af deres størrelse og søde temperament, og der er generelt stor efterspørgsel efter dem, hvilket kan være en forklaring på, hvorfor man ønsker at avle på dem, understreger Britta Riis og forklarer, at der er mange penge i salg af hundeopdræt. 

- Hvalpefabrikkerne har kronede dage, fordi der er stor efterspørgsel, og det er blevet nemmere at afsætte hundene på for eksempel Facebook, hvor det er svært for myndighederne at opdage det. De gør det for profittens skyld, ikke for dyrenes, lyder det.

Britta Riis opfordrer til, at køberne er særligt opmærksomme på mistænkelige forhold og aldrig køber hunde uden grundigt at have undersøgt, hvilket hjem de kommer fra.

Dyrenes Beskyttelse har lavet et indslag om aktionen. Den kan du se herunder: