Stort plejefirma konkurs: 500 ældre risikerer at stå uden hjemmehjælp

Firmaet Kære Pleje stopper med hjemmehjælp i Kolding Kommune, og 487 ældre skal vælge ny leverandør af hjemmehjælp.

I de kommende dage får de berørte ældre brev, hvor de skal vælge imellem de to private, Attendo og Trekantens Rengøring og Pleje eller Kolding Kommune.

Kære Pleje oplyser, at firmaet har indgivet konkursbegæring fredag formiddag, og Kolding Kommune beklager de gener, som konkursen i det private firma måtte få for borgerne. Kolding Kommunes hjemmepleje overtager hjælpen, indtil borgeren får valgt en ny leverandør.

Direktør: Kære Pleje lukker som følge af udbud

Alle borgere vil hurtigst muligt blive kontaktet af Kolding kommune, men rengøringen kan blive lidt forsinket.

- Vi er rigtig kede den situation som de ældre sættes i - også fordi der nu kommer et nyt ansigt ind i deres hjem. Men vi vil gøre vores yderste for, at vores ældre oplever så få gener som muligt. Det ligger os meget på sinde, at vores ældre oplever det her så trygt som muligt”, siger formand for Seniorudvalget, Søren Rasmussen.

I FOA er formand Dennis Kristensen både bekymret for de mange ældre og medarbejderne, der nu pludselig står uden arbejde.

- Det er ny og meget alvorlig sag. Taberne er de ældre i Kolding, der lige nu ikke ved, om de kan få hjemmehjælp eller ej i weekenden – eller om de eksempelvis må blive i sengen, siger forbundsformand Dennis Kristensen fra FOA.

Kolding Kommune udbød til årsskiftet personlig og praktisk hjælp til syge og ældre i licitation. Efter Attendo vandt licitationen, fik de øvrige firmaer mulighed for at vurdere om de fortsat ville sørge for hjemmehjælp til kommunens ældre, såfremt de ville levere til Attendos timepris.  Det er i den lave ende blandt kommunerne, men ikke den laveste herhjemme.

- Vi vil gerne sikre, at vores borgere har valgfrihed, og det har de fortsat. Efter licitationen var vi meget opmærksomme på, at firmaerne får en lavere afregning. Men når der i forvejen er andre kommuner, hvor prisen er lavere, synes jeg ikke man kan konkludere, at vores priser er for lave, forklarer Søren Rasmussen.

Både Attendo og Trekantens Rengøring og Pleje har meddelt, at de fortsat ønsker at levere til den aftalte pris.

Kan sende ansøgning

Medarbejdere der er fritstillet og andre, der ønsker at blive ansat i Kolding Kommunes midlertidige hjælp til de 487 ældre, kan sende deres ansøgning til [email protected]. Kolding Kommune kan ikke på nuværende tidspunkt sige, hvor mange ekstra medarbejdere, der bliver brug for.

Kære Plejes medarbejdere går på arbejde indtil klokken indtil klokken syv lørdag morgen. Herefter er det kommunens opgave at få hjælpen ud til de ældre, og dermed inddrage weekend og fridage for de kommunalt ansatte.

Dagens Gossip