Styrelse: Det skal være billigere at gå til tandlægen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ønsker, at det fremover skal være billigere af aflægge tandlægen et besøg

Står det til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen så bliver det for fremtiden sjovere at gå til tandlægen. Om ikke for din mund så for din tegnebog.

Styrelsen mener nemlig, at konkurrencen er for dårlig i tandlægebranchen, og derfor foreslår man, at danske tandlæger skal have lov at give rabatter og gratis tandeftersyn. Det skriver Politiken.

Samtidig mener Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ikke, at tandlægeydelserne vil blive forringet, selvom man gør det billigere. Det vil i stedet skabe en sund konkurrence, lyder vurderingen.

- Mere konkurrence kan betyde, at patienterne vil få en bedre ydelse til en billigere pris, siger Adrian Lübbert, kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen til Politiken.

Læs også

Vil du have et pænere smil? Ny forskning afslører at kokosolie bleger din tænder

Mere konkret foreslås det, at Tandlægeforeningen indfører maksimalpriser i stedet for faste priser som i den nuværende overenskomst.

Det vil betyde, at konkurrencen ikke presser priserne i vejret, da det ikke vil være tilladt at kræve mere end den aftalte maksimalpris. Samtidig vil det blive muligt at lokke nye kunder til med gode tilbud og rabatter.

Forslaget vækker dog stærk utilfredshed hos Tandlægeforeningen, der mener, at mere konkurrence vil forringe kvaliteten ved et tandlægebesøg.

Læs også

Politimanden Emil deler opsang til forældre: Sig aldrig dette til jeres børn!

- Det virker grotesk, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen foreslår tiltag, der vil få patienter til at shoppe rundt mellem forskellige tandlæger. I alle andre dele af sundhedsvæsnet taler man om fordele ved kontinuitet i behandlingsforløb, faste kontaktpersoner og behov forbedre sammenhæng. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen taler for tiltag, der vil føre til det stik modsatte, skriver formand for klinikejerne i Tandlægeforeningen, Torben Schønwaldt, i en mail til Politiken.

Sidste år kunne netop Politiken skrive om, hvordan tandlæger, der harvde tilbudt billigere eller gratis behandlinger, blev mødt med trusler om at få frataget deres tilskud og dermed deres eksistensgrundlag.

Læs også: Forslag fra Alternativet: Giv udsatte borgere 50.000 til tandlæge og psykolog

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip