Teleselskaber advarer: Tusindvis af danskere har modtaget mystiske fup-opkald

Hvis du i mandags oplevede at modtage et ubesvaret opkald fra et britisk nummer, så er du ikke alene. 25.000 danskere er blevet ringet op af de samme to telefonnumre, og der er sandsynligvis tale om et organiseret fupnummer. Det skriver tv2.dk.

De store danske teleselskaber opfordrer alle til at være opmærksomme og bruge deres sunde fornuft. Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis man ringer tilbage.

- Vi advarer mod den her slags opkald og opfordrer alle til at bruge deres sunde fornuft, siger pressechef i Telia Rasmus Avnskjold til tv2.dk.

- Hvis en person fra udlandet gerne vil have fat i dig, prøver de igen. Jeg har aldrig oplevet, at de her numre prøver mere end én gang, lyder rådet.

Det er kunder hos Telia og Telenor, som har oplevet at modtage et opkald fra to britiske numre i mandags. Telia har nu spærret det ene nummer, men selskabet forklarer, at det er svært at gardere sig helt mod de luskede opkald, som er blevet mere almindelige.

- Vi havde gerne gjort mere ved det, men det sker oftest fra lande, der har større problemer end netop det. Selv om det er britisk nummer, kan de sagtens sidde i et land som Marokko og snyde, forklarer Rasmus Avnskjold.

Tv2.dk skriver, at opkaldet kommer fra en maskine i udlandet, som automatisk ringer til en række numre. Opkaldet varer mindre end et par sekunder, så det ender som et ubesvaret opkald - i håb om at modtageren ringer tilbage. Nummeret er overtakseret, og det betyder, at det kan koste flere kroner i sekundet at ringe til det.

Rasmus Avnskjold fra Telia kalder det 'smart', fordi fupmagerne hurtigt kan tjene gode penge, hvis mange ringer tilbage. 

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip