Udenlandske hjemløse truer med at klage over Danmark efter stramninger: 'Vi har det ikke godt'

Foto: Ritzau/HOUGAARD NIELS

Udenlandske hjemløse i Danmark er frustrerede over, at flere og flere bliver anholdt og udvist for tiggeri. Nu truer de med at klage over stramningerne.

Efter et flertal i Folketinget i juni vedtog at skærpe straffen for tiggeri, har især Københavns Politi haft travlt med slå hårdt ned på udenlandske tiggere. Det skriver tv2lorry.dk.

Med de nye lovstramninger har man blandt andet gjort det forbudt at opføre såkaldt utryghedsskabende lejre i gadebilledet, hvilket har ført til, at politiet hele 45 gange er rykket ud og har opløst hjemløselejre siden juni.

Samtidig er cirka 200 personer blevet sigtet for at opholde sig i lejrene, og mens de fleste har modtaget bøder, er omkring 25 udenlandske hjemløse blevet udvist, efter de flere gange er blevet pågrebet af politiet.

De nye stramninger er dog langt fra faldet i god jord hos de udenlandske hjemløse, der er vrede over politiets og politikernes kontante metoder.

TV 2 Lorry har for nylig snakket med en række hjemløse i København, som alle har udtrykt sig negative om de nye regler.

Læs også

21-årigs kofanger knust efter kast fra motorvejsbro: Politiet efterlyser mystisk lavstammet gerningsmand

Flere af dem siger tilmed, at de vil klage over de nye danske regler til det internationale samfund. Én af dem er den udenlandske hjemløse Gabi:

- Fortsætter de med at terrorisere os, vil vi klage over situationen i Danmark til Menneskerettighedsdomstolen. Alle sigøjnere vil sende klager, siger han til tv2lorry.dk. 

En anden hjemløs, som tv-stationen har talt med, er Armand Balutescu fra Rumænien, der er i Danmark for at samle flasker.

Han har ligeledes mærket, at loven er blevet strammet og politiet er på jagt efter de hjemløse.

Læs også

Maria Hirse svarer igen efter anholdelse på gård: 'Du overfaldt mig!'

- Vi må ikke længere sove på bænke og i parker. Vi er her ikke, fordi vi har det godt. Hvis vi havde det godt i Rumænien, ville vi ikke komme herop, forklarer han til tv2lorry.dk.

Flere af de rumænske hjemløse understreger, at de ikke har noget at rejse hjem til, og at tilværelsen som tigger i Danmark stadig er bedre end i Rumænien.

En af dem er Alina, der holder til ved Nørrebro Station. Hun har også været i konflikt med politiet og frygter for fremtiden.

- Jeg har overnattet på gaden. Politiet gav mig 1.000 kroner i bøde. I dag mødte jeg igen politiet her. De sagde, at hvis de finder mig igen, sætter de mig i fængsel. Men hvordan kan jeg tage hjem uden at have tjent nogle penge, spørger rumænske Alina.

63-årig kvindelig tigger udvist af Danmark

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip