Undersøgelse: Skattelettelser får ikke folk til at arbejde mere

Hængekøjen vinder over guleroden, viser en undersøgelse fra HK/Privat.

De lavtlønnede skal belønnes med et nyt jobfradrag, og de højtlønnede skal have sænket topskatten.

Det er kernen i regeringens 2025-plan, som har til hensigt at få flere danskere i arbejde og få dem, der allerede er i job, til at tage en ekstra tørn.

Men at dømme på en ny undersøgelse blandt fagforeningen HK/Privats medlemmer er det en meget lille andel danskere, der vil blive længere på jobbet for at få mere i lønposen. Det skriver avisen.dk.

Fagforeningen har i et spørgeskema på nettet spurgt medlemmerne, om de vil lægge flere timer på arbejdspladsen, hvis de får en generel skattelettelse. Kun 2,5 procent af de knap 1200, der har svaret på spørgsmålene, svarer bekræftende.

- Det, som langt de fleste lønmodtagere opfatter som den største udfordring, er ikke, om de tjener 100 kroner mere eller mindre. Det er derimod, om de kan få hverdagen til at hænge sammen, siger formand for HK/Privat Simon Tøgern.

Læs også

Besparelser betyder 1000 færre lærere på landets gymnasier

De fleste siger, de vil arbejde det samme antal timer i dag, mens 8,5 procent siger, at de vil gå ned i arbejdstid.

Finansministeriet forventer dog, at guleroden i form af flere penge vil virke stærkere end trangen til at kaste sig i hængekøjen. 

Ifølge økonomiprofessor Bo Sandemann Rasmussen fra Aarhus Universitet viser forskningen, at folk arbejder en smule mere, når de får skattelettelser. Også selvom de siger, at de vil arbejde den samme tid eller mindre, før de får skattelettelserne.

Læs også

Kaos: 43.000 har modtaget forkert brev om kontanthjælp

- Én ting er, hvad folk siger, at de gør. Noget andet er, hvad de faktisk gør. Rent forskningsmæssigt er der belæg for, at der er en svag positiv effekt af skattelettelser på folks arbejdsudbud. Men det er ikke meget, vi taler om, siger Bo Sandemann Rasmussen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip