Undersøgelse: Skrabet hjemmepleje presser pårørende til at hjælpe ældre

En ny undersøgelse viser, at mange pårørende føler sig nødsaget til at hjælpe deres ældre familiemedlemmer, fordi den offentlige hjemmepleje er mangelfuld.

Næsten hver anden pårørende til en ældre, som modtager hjemmepleje, synes, at den offentlige hjælp er utilstrækkelig. Derfor føler de pårørende sig pressede til at hjælpe med at passe deres ældre familiemedlemmer.

Det skriver Ritzau ifølge TV 2.

Undersøgelsen er lavet af Voxmeter for Ældre Sagen og viser, at 44 procent af de pårørende føler, at ældreplejen er så mangelfuld, at de selv må gribe ind for at sikre et værdigt liv.

52 procent hjælper én til to gange om ugen, mens 11 procent hjælper hver eneste dag. 

Læs også: Thomas undrede sig over skrabende lyd under bilen: Blev helt paf da...

- Det skal være individuelt, om man kan og vil hjælpe. Det må aldrig blive noget, som man fra det offentliges side føler sig tvunget til. Der skal være en værdig ældrepleje, der sørger for, at der er nok hjælp til dem, der har brug for det, siger seniorkonsulent ved Ældre Sagen Marie Lilja Jensen til Ritzau.

Hun mener, at det et problem, at den kommunale ældrepleje ikke formår at levere et tilfredsstillende serviceniveau. 

Ifølge Ritzau er det ofte praktiske opgaver som transport, indkøb og rengøring, som de pårørende føler sig pressede til at hjælpe med. 

Ældre Sagen råder politikere til at tage undersøgelsens resultater alvorligt og gribe ind, før det får betydning for folks hverdagsliv i en sådan grad, at de melder sig syge eller går ned i tid på arbejdet. 

Omkring 750.000 borgere hjælper privat én eller flere ældre.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip