Afpressere til 19-årig: "Vi tager dit øje eller din familie"

Et computerspil-træf med en jævnaldrende mand fra Farum, gik helt galt for en 19-årig mand fra Ølstykke og endte i et sandt mareridt fra juni til august.

Her blev han nemlig udsat for grov afpresning og trusler på livet af en gruppering fra Farum. Det skriver Lokalavisen.

Først ville afpresserne have hans nem-id, og efterfølgende krævede de alarm-koderne til hans arbejdsplads. Hovedgerningsmanden er ifølge Lokalavisen en somalier, som sidder i fængsel.

Ifølge politiet, tog sagen sin begyndelse, da den 19-årige og en anden dreng kom i kontakt med den omtalte gruppering.

- De blev hurtigt udsat for grove trusler. Personerne fra denne gruppering truede drengene til at udlevere deres nem-id, da de en dag blev kørt væk i en bil. De truede dem også til at oprette mobilabonnementer, siger Henrik Laugesen, efterforskningskoordinator hos Nordsjællands Politi til avisen.

Læs også: Politiet finder parteret lig i skov: Formodet offer i rockerstrid

Men desværre stoppede uhyrlighederne ikke for den 19-årige og hans kammerat. For en dag i august blev den unge mand fra Ølstykke, opsøgt på sin arbejdsplads.

- Her gjorde gerningsmændene det klart, at han havde to valgmuligheder. Han kunne få taget sit øje eller sin familie eller han kunne udlevere alarm-koderne til den pågældende virksomhed, siger Henrik Laugesen til Lokalavisen Egedal.

Drengen endte med at udlevere de ønskede alarm-koder, hvilket fik grupperingen til at lade ham gå.

Det var dog falske koder, som fik grupperingen til at afkræve ham 100.000 kroner, hvis ikke det skulle gå udover hans øje eller familien. Drengen valgte herefter at tage et kviklån på 40.000 kroner.

Men den 21. august blev presset for voldsomt, og den 19-årige dreng gik til bekendelse hos sin mor, der meldte det til Nordsjællands Politi.

Nordsjællands Politi er stadig på jagt efter personerne fra Farum, som har spillet en rolle i truslerne og afpresningen, men hovedgerningsmanden i sagen er faktisk allerede i politiets varetægt.

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip