Anklage: Fidos internat blev drevet ulovligt i årevis

Når dødsdømte hunde interneres på Skibelundbjerg Hunde- og Kattepension/Gram Dyreinternat i Sønderjylland, så er det ulovligt, mener en hundeven. To gange inden for en måned er internatet blevet polianmeldt. Senest den 19. marts. Begge anmeldelser er blevet afvist af politiet.

Det skriver JydskeVestkysten.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med nu

Det er hundevennen Anita Jensen, som står bag begge politianmeldelser. Den seneste blev afvist så sent som i sidste uge.

Anita Jensen begyndte at interessere sig for Skibelundbjerg Hunde- og Kattepension/Gram Dyreinternat i forbindelse med sagen om blandingshunden Fido. Anmeldelserne gik blandt andet på, at internatet de seneste ti år er blevet drevet uden en skriftlig ibrugtagningstilladelse.

– I alle de år har politiet bare læsset hunde af et sted, der ikke er i orden. De har jo bidraget til en ulovlig forretning, siger hun til JydskeVestkysten.

Vicepolitikommissær Jørgen Mørk ved Syd- og Sønderjyllands Politi afviser over for avisen, at der skulle være uorden i internatets tilladelser. Han henviser til en mundtlig tilladelse givet af kommunen. Det fremgår også af et notat, som Dagens.dk er i besiddelse af.

Den 19. marts lavede kommunen en skriftlig ibrugtagningstilladelse med tilbagevirkende kraft fra 18. marts 2003.

I forbindelse med politianmeldelserne har Syd- og Sønderjyllands Politi også afvist anklager om, at internatet skulle mangle tilladelser til at drive pension, internat og opdræt. At der mangler tilsyn fra dyrlæge og politi, og at internatet ikke er indrettet med godkendte karantænerum.

Til JydskeVestkysten udtrykker indehaver Uffe Holm, at han ikke har særlig høje tanker om Anita Jensen og hendes beskyldninger.

Dagens.dk dækkede Fido-sagen intenst og fulgte også Fidos ejer, Louise Sørensen, den 15. marts, hvor hunden blev aflivet. Dagens.dk advarer mod stærke billeder:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip