Efter Boston-bomber: Dansk løbsarrangør vil drøfte sikkerhed med politiet

Skrevet af BNB

16/04/2013
Sikkerheden har hele tiden stået højt på dagsordenen, understreger Dorte Vibjerg, direktør for Sparta Løb. Men nu bliver det en anden slags sikkerhed, der skal tales om. »Vi har stor fokus på sikkerheden til de her arrangementer. Det har hovedsagligt været med henblik på ulykker og løbere, der bliver dårlige undervejs, men fremover vil vi også have et andet fokusområde, der hedder terror og bombetrusler,« siger Dorte Vibjerg til Berlingske Nyhedsbureau. »Vi tager fat i politiet med det samme og indkalder dem til et møde, hvor vi skal forsøge at klarlægge, om vi kan gøre andet, end det vi gør i dag. Er det beredskab og de nødplaner, som vi har i dag til at håndtere en ulykke tilstrækkelige til også at kunne håndtere en situation som den i Boston,« spørger Dorte Vibjerg. Hun mener ikke, at der er nogen grund til at frygte andet end syregrænsen, når løberne bevæger sig ud på de 42,195 kilometer 19. maj i Københavns gader. Eller ved DHL Stafetterne landet over i slutningen af august for den sags skyld. »Nej, på ingen måde. Vi mener stadig ikke, at der er nogen risiko ved at deltage i vores arrangementer, Vi håber og tror, at det her er et enkeltstående tilfælde,« siger Dorte Vibjerg. Det vides endnu ikke, hvem der stod bag de to bomber, der - udover at dræbe tre - sårede op mod 150 personer - ved målområdet i Boston mandag.

Mest læste i dag

Sikkerheden har hele tiden stået højt på dagsordenen, understreger Dorte Vibjerg, direktør for Sparta Løb. Men nu bliver det en anden slags sikkerhed, der skal tales om.

»Vi har stor fokus på sikkerheden til de her arrangementer. Det har hovedsagligt været med henblik på ulykker og løbere, der bliver dårlige undervejs, men fremover vil vi også have et andet fokusområde, der hedder terror og bombetrusler,« siger Dorte Vibjerg til Berlingske Nyhedsbureau.

»Vi tager fat i politiet med det samme og indkalder dem til et møde, hvor vi skal forsøge at klarlægge, om vi kan gøre andet, end det vi gør i dag. Er det beredskab og de nødplaner, som vi har i dag til at håndtere en ulykke tilstrækkelige til også at kunne håndtere en situation som den i Boston,« spørger Dorte Vibjerg.

Hun mener ikke, at der er nogen grund til at frygte andet end syregrænsen, når løberne bevæger sig ud på de 42,195 kilometer 19. maj i Københavns gader. Eller ved DHL Stafetterne landet over i slutningen af august for den sags skyld.

»Nej, på ingen måde. Vi mener stadig ikke, at der er nogen risiko ved at deltage i vores arrangementer, Vi håber og tror, at det her er et enkeltstående tilfælde,« siger Dorte Vibjerg.

Det vides endnu ikke, hvem der stod bag de to bomber, der - udover at dræbe tre - sårede op mod 150 personer - ved målområdet i Boston mandag.