Hollandsk rockerklub på vej til Danmark

Den hollandske rockerklub Saturdarah MC ønsker at slå sig ned i Danmark, og ifølge kilder med indsigt i miljøet er planerne særdeles fremskredne.

Over for Ekstra Bladet bekræfter politiet rockerklubbens målrettede forsøg på at slå rødder på Sjælland.

- Vi har gennem nogen tid været meget opmærksomme på Saturdarah MC. Vi følger deres aktivitet ganske tæt, siger Tormod Christensen, vicepolitiinspektør, Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, til Ekstra Bladet.

- Klubben har på deres hjemmeside beskrevet et ønske om at åbne i Danmark, ligesom vi har efterretninger om, at de har kontakt til kriminelle i Danmark med henblik på at åbne en afdeling, siger Christensen.

Han vil ikke uddybe, hvem de pågældende personer er. Men tilføjer:

- Et af de uafklarede spørgsmål er, hvordan det øvrige rockermiljø i Danmark vil reagere, hvis Saturdarah MC slår sig ned i Danmark.

Ifølge samarbejdsaftalen mellem Hells Angels og Bandidos tillader de to klubber ikke, at andre klubber af samme karakter åbner afdeling i Danmark. Og dermed kan kimen til et nyt konfliktscenarie være lagt.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er det en blandet gruppe kriminelle indvandrere nord og vest fra København, der er i kontakt med Saturdarah MC.

 

Dagens Gossip