Sidste billeder af 15-årig i live: Skolepige blev brutalt myrdet i kiosk

Det bestialske drab på Paige Doherty har rystet Skotland.

Den unge skolepige forsvandt tilbage i marts måned, og hendes lig blev fundet i en grøft i byen Clydebank få dage senere. Hun var blevet stukket 146 gange, skriver The Sun.

Doherty var på vej på arbejde, da hun stoppede i 32-årige John Leathems kiosk for at købe noget at spise. Han fortæller, at de to gik ud i baglokalet for at drøfte muligheden for, at Paige Doherty kunne få et job i butikken.

Ifølge John Leathem pressede hun ham og sagde, at hun ville fortælle alle, at han havde rørt ved hende, hvis han ikke hyrede hende. Herefter så han rødt og stak hende gentagende gange.

Paige Doherty havde små rifter og sår på hele kroppen, hvilket ifølge retsmedicinere betyder, at hun kæmpede for sit liv.

Nye overvågningsbilleder viser nu de skæbnesvangre minutter før den 15-åriges død. Herunder ses hun gå hen mod kiosken den 19. marts.

John Leathem er på daværende tidspunkt alene i kiosken.

Her forlader John Leathem kiosken efter drabet - kort tid efter Paige Doherty trådte ind.

32-årige John Leathem har ikke tidligere domme bag sig.

I retten forklarede hans forsvarer, at John Leathem kendte Paige Dohertys mor og vidste, at hendes datter ikke var tilfreds med sit deltidsjob hos en frisør, hvor hun var på vej hen, inden drabet fandt sted.

Derfor tog han hende med om i baglokalet for at tale om, hvad jobbet som assistent i hans kiosk indebar. Og her gik det altså galt.

John Leathem forklarede i retten, at han hurtigt rejste sig fra sin stol, da Paige Doherty truede ham med at beskylde ham for sexchikane, hvis han ikke gav hende et job. 

Herefter rejste Paige Doherty sig også op og begyndte at skrige, hvorefter kioskejeren spontant greb fat i en kniv og begyndte at stikke den 15-årige pige, som var en måned fra at fylde 16 år.

John Leathem er angiveligt ekstremt ked af sine handlinger, som han angrer dybt.

Det er nu op til dommeren at beslutte, om Leathems version af hændelserne i den tragiske sag er troværdige. Der falder dom i sagen 12. oktober. 

Sagen har rystet lokalsamfundet og knust Paige Dohertys nærmeste familie.

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip